Visueel werken

Passen, meten, creëren en vormgeven, oftewel: grafische vormgeving! Een van de vele vakken die je krijgt op de opleiding Ad Online Contentcreator. Het is een heel divers vak en zodra je alle programma’s goed onder de knie hebt, gaat er een wereld voor je open: er kunnen namelijk ontzettend mooie dingen gemaakt worden.

Oefening baart kunst

Je leert bij grafische vormgeving om te werken met verschillende Adobe programma’s te werken zoals Illustrator, InDesgin en Photoshop. Het zijn nogal ‘dure’ woorden en het klinkt heel moeilijk, maar oefening baart kunst! Ik moest in het begin ook erg puzzelen, maar door het gewoon vaak te oefenen, had ik het al snel onder de knie. Het oog wil ook wat, dus er wordt vooral visueel gewerkt.  

Studenten vertellen 

Om  de ervaringen met grafische vormgeving te verduidelijken, sprak ik met twee studenten van de opleiding. Amber: “Allereerst wist ik niet zo goed wat ik van dit vak moest verwachten, ik had wel het idee dat het te maken zou hebben met het online ontwerpen van dingen waar ik zelf nog geen ervaring in had. Eenmaal begonnen met de lessen zag ik dat de op opdrachten nee wel een uitdaging zouden worden. Door de corona hebben we natuurlijk veel online les gehad en heb ik hierbij wel de fysieke begeleiding gemist. Ondanks deze situatie waren de lessen goed ingericht en hebben we geroeid met de riemen die we hadden. Uiteindelijk ben ik blij met datgene wat Ik heb kunnen aanleveren en heb ik veel geleerd over InDesign.”  

Lara: “de periode grafisch vormgeving vond ik heel leuk om te volgen omdat er veel nieuwe onderwerpen en tools voorbijkwamen die ik nog niet kende. Aan het eind van de periode kon ik echt zien dat ik wat nieuws had geleerd.” 

Grafische vormgeving: wat heb je er als bedrijf aan? 

Het leren omgaan met de Adobe programma’s als InDesign en Illustrator zorgt ervoor dat dingen als brochures, flyers, logo’s, nieuwsbrieven en ga zo maar door, er gelikt uitzien. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met deze programma’s waardoor er veel gecreëerd kan worden. Zodra je weet waar alles staat en hoe alles werkt, heb je binnen no time iets moois gecreëerd. 

De voordelen op een rijtje

  • Kennis van Adobe programma’s is altijd een pre; 
  • Veel mogelijkheden door de Adobe programma’s; 
  • Brede creaties: brochures, flyers, logo’s, nieuwsbrieven etc.; 
  • Zodra de programma’s onder de knie zijn, kan er snel iets moois gecreëerd worden.  

Benieuwd geworden naar de laatste ontwikkelingen rondom grafische vormgeving en content? Bezoek dan op 17 juni het online event Create & Connect. 

Meer over Create & Connect