Astrid

Astrid liep stage op een school voor speciaal onderwijs

Placeholder

”Ontzettend mooi om te zien hoe positief leerlingen met hun beperking omgaan.”

Positieve leerlingen
“Ik kwam per toeval in het speciaal onderwijs terecht tijdens mijn stage in het derde jaar. Dat beviel zo goed dat ik mijn laatstejaars stage ook in het speciale onderwijs wilde doen. Ik werkte met lichamelijke -en lichtverstandelijke gehandicapte jongeren. Ik vond het ontzettend mooi om te zien hoe positief deze leerlingen met hun beperking omgaan en hoe open en behulpzaam ze naar hun klasgenoten zijn.”

Kokkerellen
“Op mijn stageschool was ik verantwoordelijk voor de kooklessen. Daar was nog helemaal geen programma voor. Ik heb de lessen zelf ontwikkeld en dat was super leerzaam! Eerst maakte ik recepten op een heel beknopte manier. Ik had alleen niet in de gaten dat het niet voor iedere leerling logisch is dat je bijvoorbeeld een vergiet nodig hebt om de spaghetti af te gieten. De uitleg van de recepten heb ik toen in kleine stappen beschreven. Geweldig om te zien dat sommige kinderen die eerst niet eens raad wisten met een paprika, later zonder moeite heerlijke spaghetti maken!”

Laatbloeier
“Ik heb al heel wat studies uitgeprobeerd voordat ik bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn terecht kwam. Communicatie, Pedagogiek, Pabo: ik kwam meestal niet verder dan het eerste jaar. Toen mijn zus me op deze opleiding wees, was ik meteen enthousiast. Ik wil jongeren graag dingen leren. Het liefst op het gebied van alcohol-, drugs- en seksuele voorlichting. Als ik zie hoe onwetend sommige jongeren op deze gebieden zijn, voel ik een grote behoefte ze hier meer over bij te brengen.”