21st Century Challenge

Workshop

In deze workshop maken deelnemers kennis met de 21st Century Skills en (nieuwe) technologieën die beschikbaar zijn voor het onderwijs, zoals Lego Mindstorm, Sphero, Ozobots, Beebots, Virtual Reality, etc. Op een laagdrempelige wijze ervaren de deelnemers de 21st Century Skills en doen een eerste verkenning naar mogelijkheden waarop aan deze skills gewerkt kan worden.

  • Maak kennis met of ga dieper in op mogelijkheden om aan de 21st Century Skills te werken
  • 21st Century Challenge workshops voor alle onderwijzende, instruerende of management functies in het onderwijs
  • Uitleg, suggesties en educatieve mogelijkheden met (nieuwe) technologie in het onderwijs
     

Het kennismaken met de technologieën en skills gebeurt door middel van 'challenges' met de technologieën, bijvoorbeeld door het programmeren van de Lego Mindstorm, routes rijden met de Sphero en uitdagende oefeningen met de Ozobots.
Gedurende de hele workshop staan de 21st Century Skills centraal. In kleine teams wordt tijdens de workshop gewerkt aan de challenges, waarbij constant de verkenning wordt gemaakt naar de wijze waarop de 21st Century Skills verwerkt zitten in de activiteit. De challenges zijn voor zowel een beginnend als voor een gevorderd niveau.

De workshop levert op dat er meer grip ontstaat op de 21st Century Skills en een verkenning plaatsvindt naar mogelijkheden om deze skills te implementeren in de eigen onderwijscontext. Deze verkenning wordt verzameld in een digitale muurkrant (via Padlet) met ideeën en suggesties om te werken met de 21st Century Skills.

Studiekenmerken

Locatie

  • Groningen

Taal

  • Nederlands

Praktische zaken

Locatie

De workshops kunnen zowel op de NHL Stenden locatie in Leeuwarden als op de NHL Stenden locatie in Groningen worden verzorgd.
Het is ook mogelijk de workshops op vrijwel elke gewenste locatie te verzorgen. Neem hiervoor contact op met de docent Age Wesselius en vraag naar de mogelijkheden. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Age Wesselius MEd, docent ICT en Didactiek. Telefoon 06 283 03 854 of e-mail age.wesselius@nhlstenden.com.
www.21stcenturychallenge.nl.

Opbouw studie

De workshops 21st Century Challenge zijn voor alle onderwijzende, instruerende of management functies in het onderwijs. Op verzoek kunnen er in de workshop verschillende accenten worden gelegd, bijvoorbeeld op kennismaken met programmeren of ervaring opdoen met nieuwe technologieën.

Workshop 21st Century Challenge - Kennismaking

Workshoptijd +/- 2 uur

In deze workshop maken deelnemers kennis met de 21st Century Skills, programmeren en nieuwe technologieën en die beschikbaar zijn voor het onderwijs, zoals Lego Mindstorm, Sphero, Ozobots, Beebots, Virtual Reality, etc. De deelnemers ervaren de 21st Century Skills en doen een eerste verkenning naar mogelijkheden waarop aan deze skills gewerkt kan worden.

Workshoptijd +/- 2 uur

Deze workshop gaat dieper in op mogelijkheden om aan de 21st Century Skills te werken en deze te implementeren in de eigen onderwijssetting. ‘Unplugged’ houdt in dat met de deelnemers verkend wordt welke mogelijkheden er zijn om deze skills te verwerken zonder gebruik te maken van ICT-toepassingen. Hierbij kan gedacht worden aan het CodeWise kaartspel, Twister mat en spraakcommando’s.

Workshoptijd +/- 2 uur

In deze workshop staat vooral centraal de ‘beleving’ van onderwijs te stimuleren met behulp van elementen die succesvol zijn gebleken in de game-industrie, zoals het competentie-element, samenwerken en de ‘flow of engagement’. De workshop gaat in op mogelijkheden om game-elementen te combineren met de 21st Century Skills en suggesties te ontwikkelen om dit te implementeren in de eigen onderwijssetting.

Het Online Community Learning Centre / Innovationlab bevat uitleg, suggesties en educatieve mogelijkheden met (nieuwe) technllogie in het onderwijs: clc.21stcenturychallenge.nl.

Studeren bij NHL Stenden

Register