Krachtgericht coachen

Training

Krachtgericht coachen is een methodiek, ontwikkelt door Fred Korthagen en Ellen Nuijten, gebaseerd op de positieve psychologie en uitgebreid beschreven in Krachtgericht coachen (2015). De methodiek is wetenschappelijk onderzocht en er is aangetoond dat deze leidt tot 3D-leren: leren dat diepgaand en duurzaam is en dat doorwerkt in gedrag. Hierbij wordt het zelfsturend vermogen van de mens aangesproken, wat leidt tot eigenaarschap.

Deze benadering is toe te passen in individuele begeleidingsgesprekken en in groepssituaties.

  • Wil je mensen begeleiden vanuit hun idealen?
  • Wil je mensen leren gebruik te maken van hun kwaliteiten?
  • Wil je mensen in hun kracht zetten?

Dan is krachtgericht coachen een manier van begeleiden voor jou.

Doel van de training

De training Krachtgericht coachen leert je als te coachen vanuit idealen en kwaliteiten van de gecoachte. De gecoachte krijgt inzicht in welke belemmeringen hem tegenhouden om in zijn ‘flow’ te komen en daarmee volledig gebruikt te maken van zijn (potentiële) kwaliteiten. Je leert hoe je de gecoachte concrete handvatten kan geven om zijn gedrag, gedachten en motieven te beïnvloeden.

Studiekenmerken

Start studie

  • September

Locatie

  • Groningen

Taal

  • Nederlands

Studieduur

2,5 dag verspreid over 3 maanden

Praktische zaken

Bij voldoende deelnemers (minimaal 8) start er een training in september 2021.

Data en tijden

De bijeenkomsten zijn op de maandag van 09.00 tot 16.00 uur, het terugkom-dagdeel van 13.00 tot 16.00 uur. De data zijn:

  • 27 september 2021
  • 11 oktober 2021
  • 29 november 2021 (halve dag)

Locatie

De training wordt verzorgd op de NHL Stenden Hogeschool / ECNO, locatie Groningen, Eemsgolaan 17, 9727 DW Groningen.

Investering

De prijs van de training Krachtgericht coachen is € 500,- per persoon.

Incompany

De training Krachtgericht coachen kan ook incompany worden verzorgd.

Eigen traject
Je kunt als school, samenwerkingsverband van scholen of gemeentebestuur het initiatief nemen om een eigen traject te organiseren. Wij kunnen dit eventueel verzorgen op een externe locatie of op de eigen school en stemmen de opleiding zoveel mogelijk af op de specifieke behoefte van de opdrachtgever. Voor een incompanytraject brengen we een offerte uit. 

Interesse?
Heb jij interesse in een incompany opleidingstraject? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter

Trainers

Onze docenten en trainers zijn specialisten in hun vakgebied. De meesten werken al jaren voor het ECNO en hun inzet en enthousiasme werkt aanstekelijk. Onze leermethode kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. De docenten en trainers zijn betrokken bij jouw leerproces en begeleiden je op maat.

Jet van Eldik

Ik ben als onderwijsadviseur/trainer werkzaam voor het ECNO. Mijn expertise ligt in het begeleiden van leren en ontwikkelen, zowel in individuele als groepsituaties. Hierbij komt de ervaring als psychiatrisch verpleegkundige, leraar Verpleegkunde en Omgangskunde en mijn ervaring als coach samen.
Nadat ik alle trainingen van Fred Korthagen en Ellen Nuijten heb gevolgd en in de praktijk toepas, ben ik opgeleid tot trainer Krachtgericht coachen.

Studeren bij NHL Stenden

Open inschrijving

De training Krachtgericht coachen kun je via open inschrijving volgen.

Inschrijven

Je kunt je via een formulier online inschrijven voor de training. Na het verzenden van het inschrijfformulier krijg je een bevestiging via de mail. Als je niet meteen een automatische bevestiging ontvangt, is de inschrijving mogelijk niet gelukt. Bel of mail dan met het secretariaat van het ECNO: 058 251 2900, ecno@nhlstenden.com.

Schrijf je in voor deze training