Afbeelding
Header cursussen
Afbeelding
Header cursussen mobiel
Cursus

DP Induction

Ben jij werkzaam in de zeevaart en wil je je ontwikkelen tot DP-operator? Dan is het belangrijk dat je de DP-cursussen volgt. Dat kan bij Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB).
Start in
flexibel
Locatie
Terschelling
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag & Donderdag

De cursus DP Induction voorziet je van de basiskennis op het gebied van DP (Dynamic Positioning).

  • Je zet een stap in de ontwikkeling richting DP-operator.
  • Je studeert aan een van de best uitgeruste nautische opleidingsinstituten in Nederland.
  • Je ontwikkelt jezelf in slechts vijf lesdagen.
  • Je krijgt les van gecertificeerde instructeurs.
  • Je volgt de cursus in het Engels.

Tijdens de cursus DP Induction ontwikkel je basiskennis van Dynamic Positioning, leer je hoe DP-systemen werken en doe je ervaring op in de toepassing ervan. Je leert niet alleen de theorie, maar oefent ook de praktijk in een DP-simulator.

Aan het eind van de cursus doe je een online examen. Dit bestaat uit multiplechoicevragen en duurt 1 uur en 15 minuten. Rond je dit succesvol af, dan ontvang je een certificaat en een DP-operatorlogboek van het Nautical Institute.

Studiekenmerken

Start in
flexibel
Locatie
Terschelling
Taal
Engels
Studieduur
< 1 week
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag & Donderdag

Aan het eind van de cursus beschik je over basiskennis van Dynamic Positioning, ben je in staat een dynamisch positioneringssysteem op te zetten en begrijp je hoe de bijbehorende apparatuur werkt, inclusief positie-referentiesystemen.

Voor deze cursus heb je een Certificate of Competence of een soortgelijk vaarbevoegdheidsbewijs nodig. Voor studenten en cadetten voldoet een schriftelijke bevestiging van het betreffende instituut.

Twijfel je of je in aanmerking komt voor de cursus? Neem dan contact op met het Nautical Institute voor je je inschrijft.