Cursusopbouw Aanvankelijk lezen: 95% AVI E3

Het traject Aanvankelijk lezen: 95% AVI E3 is gebaseerd op de meest recente onderzoeken en inzichten. We begeleiden je persoonlijk met jouw groep 3 vanaf het begin van het schooljaar tot en met de eindsignalering in groep 3.

Opzet

De opzet van deze cursus is praktijkgericht. Er is veel aandacht voor:

  • Wetenschappelijk gefundeerd leesonderwijs
  • Leesinstructies, materialen en methoden
  • Aanbod, groepsplan, preventie, signalering en interventie
  • Creëren van rijke leesomgeving
  • Persoonlijke professionele ontwikkeling

Studieduur

De cursus bestaat uit vijf middagbijeenkomsten. Naast deze bijeenkomsten vraagt de cursus zelfstudie, het lezen van achtergronden en het uitvoeren van opdrachten.

ECNO werkt met ervaren trainers

Onze docenten en trainers zijn specialisten in hun vakgebied. De meesten werken al jaren voor het ECNO en hun inzet en enthousiasme werkt aanstekelijk. Onze leermethode kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. De docenten en trainers zijn betrokken bij jouw leerproces en begeleiden je op maat. De docent van deze cursus is Alexander van der Weide.

Alexander van der Weide

Alexander is senior trainer en adviseur en werkt sinds 2006 bij het ECNO. Hij heeft veel ervaring bij het begeleiden van schoolverbeteringstrajecten en zet het behalen van gewenste opbrengsten centraal in het schoolbeleid. Terugkomende vraag daarbij is: Wat merkt de leerling in de klas er morgen van?