Afbeelding
cur-bedrijfsovername
Afbeelding
cur-bedrijfsovername
Cursus

Bedrijfsovername

Wil jij je kennis en vaardigheden verdiepen op het gebied van bedrijfsovername? Bij NHL Stenden volg je een cursus op hbo-niveau, die je eenvoudig combineert met je huidige baan.
Start in
februari
Locatie
Leeuwarden
Lesdag
Vrijdag
  • Je ontwikkelt eigen denken en handelen bij bedrijfsovernamevraagstukken.
  • Je volgt een cursus op hbo-niveau.
  • Je ontwikkelt je in slechts 15 weken.
  • Je volgt lessen in de avonden: ideaal in combinatie met een baan.

Wat staat je te wachten?

De cursus bedrijfsovername staat in het teken van (bedrijfseconomische) advisering op het gebied van Financiering, Fiscaal Recht, Strategie, Leiderschap en Organisatie. Tijdens de cursus leer je uitgangspunten van de opdrachtaanvaarding in een advies te integreren, de activiteiten te beschrijven die nodig zijn om een organisatie ‘verkoop klaar’ te maken, de waarde en Due-Diligence te bepalen en mogelijke kopers cq. verkopers te bepalen. Daarnaast leer je de fiscale en juridische aspecten in kaart te brengen evenals de mogelijke gevolgen voor de stakeholders.

De cursus wordt afgerond met een opdracht waarbij je een totaaladvies voor een klant schrijft op het gebied van een bedrijfsovername. Dit advies heet het karakter van een business-case waarin bovenstaande elementen zijn beschreven. Na afloop ontvang je een certificaat.

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
februari
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Vrijdag

Na afloop van de cursus Bedrijfsovername kun je een totaaladvies schrijven.

De cursus duurt 5 maanden. Elke week is er een les op vrijdag. Houd rekening met een gemiddelde studiebelasting van 12 uur per week (inclusief lesdag).

Voor de cursus Bedrijfsovername moet je beschikken over de bachelor Accountancy. De Overall Toets (OAT) geeft ook toegang. Enige jaren relevante werkervaring is een pré.