Afbeelding
cur-bedrijfsrecht
Afbeelding
cur-bedrijfsrecht
Cursus

Bedrijfsrecht

Wil jij weten hoe je het beste kunt omgaan met juridische problemen in jouw organisatie?
Start in
januari
Locatie
Leeuwarden
Lesdag
Maandag

Met de cursus Bedrijfsrecht leer je juridische problemen herkennen, analyseren en voorkomen. Je leert de basis van het recht en je maakt jezelf nieuwe juridische kennis eigen.

  • Je volgt een cursus op post hbo-niveau.
  • Je volgt lessen in de avonden (6): ideaal in combinatie met je werk en privé.
  • Na afloop ontvang je het certificaat Bedrijfsrecht, Leergang post-hbo Bedrijfskunde.

Wat staat je te wachten?

Recht is een dynamische factor en geen statische entiteit; het is gerelateerd aan een maatschappelijke context. Binnen organisaties moeten medewerkers en management steeds vaker over juridische kwesties beslissen. In de colleges Bedrijfsrecht krijg je uitleg over recht als dynamische factor en de hoofdlijnen van het Nederlands recht. Daarnaast verdiep je je op oriënterend niveau in onder andere aansprakelijkheidsrecht, overeenkomstenrecht en ondernemingsrecht.

De cursus wordt afgerond met een multiple-choice-toets.

Docent

Docent van deze module is Mr. Martijn Colenbrander werkt sinds 2002 als arbeidsrechtjurist en sinds 2009 als advocaat. Hij heeft rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daarnaast - in het kader van de beroepsopleiding bedrijfsjuristen en de beroepsopleiding advocatuur (maar ook daarbuiten) - een groot aantal cursussen gevolgd op diverse (rechts)gebieden. Hij geeft regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van arbeidsrecht. Daarnaast is hij docent Recht in het hbo.

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
januari
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
< 3 maand
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Maandag