Afbeelding
cur-building-learning-power
Afbeelding
cur-building-learning-power
Cursus

Building Learning Power

De hoe-vraag van het leren in de 21ste eeuw
Start in
op aanvraag
Locatie
n.t.b.

Hoe bereid je een jonge generatie voor om te leven in een snel veranderende complexe maatschappij? Hoe haal je het beste uit leerlingen en verhoog je de resultaten van je school als geheel? Building Learning Power (BLP), ontworpen door professor Guy Claxton, biedt hiervoor een antwoord dat gebaseerd is op onderzoek in de praktijk.

  • Haal het beste uit leerlingen en verhoog de resultaten van je school
  • BLP: focus op Leren en Leercultuur
  • BLP: gebaseerd op de realiteit van scholen en klaslokalen

BLP: focus op Leren en Leercultuur

Het doel van Building Learning Power (BLP) is om het lerend vermogen bij leerlingen te ontwikkelen, zowel op school als daar buiten. Centraal staat het creëren van een leercultuur in de klaslokalen en in de school in het algemeen. Een cultuur waarin de leerlingen systematisch gewoonten en houdingen aanleren om problemen op te lossen. Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die meer vertrouwen hebben in hun eigen leervermogen sneller en beter leren. BLP vergroot het concentratievermogen en het leerplezier van leerlingen, met als gevolg dat de leerresultaten omhoog gaan.

Het traject Building Learning Power wordt uitsluitend als incompanytraject aangeboden.

Kenmerken

Diploma
Bewijs van deelname
Start in
op aanvraag
Locatie
n.t.b.
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Opleidingstype
Cursus

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

ECNO werkt met ervaren trainer-adviseurs

Onze trainer-adviseurs zijn specialisten in hun vakgebied. De meesten werken al jaren voor het ECNO en hun inzet en enthousiasme werkt aanstekelijk. Onze leermethode kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. De docenten en trainers zijn betrokken bij jouw leerproces en begeleiden je op maat.

Trainers van de cursus

Anton de Vries

Anton de Vries is senior trainer en adviseur en werkt sinds 2004 bij Stenden Professionals en sinds 2014 bij ECNO. Anton begeleidt scholen bij schoolontwikkelingstrajcten; zijn speerpunten daarbij zijn ‘talentontwikkeling’ en ‘leren’. Vanuit zijn (top)sportachtergrond zet hij samen met professionals teams in beweging waarbij visie, kernwaarden en zelfregulatie belangrijk zijn. 

Klarinske de Roos

Klarinske de Roos is trainer-adviseur bij het ECNO. Zij inspireert leerkrachten om uit hun comfortzone te stappen om de magie te proeven van een leven lang leren, groeien en ontwikkelen. Zij biedt de professionele leerkracht handvatten om op een betekenisvolle en motiverende manier (taal)onderwijs vorm te geven, wat leidt tot zichtbaar betere resultaten.

Ervaringen

SWS De Driesprong, Vriescheloo over Building Learning Power:

“We merken bij ons zelf dat we meer oog hebben voor ‘leerstrategieën’ en daarbij leertaal gebruiken. We zien bij leerlingen dat ze meer plezier in het leren hebben en meer begrip voor zichzelf en voor elkaar krijgen. Met zijn allen zijn we meer uit de comfortzone gekomen en hebben we nu een onderscheidend onderwijsconcept waar we trots op zijn."