Afbeelding
cur-coach-in-het-onderwijs
Afbeelding
cur-coach-in-het-onderwijs

Coach in het Onderwijs

Startmoment
n.t.b.
Locatie
n.t.b.
Studiedagen
n.t.b.

Ben jij binnen je werk binnen of buiten je school bezig met het begeleiden van leerlingen of studenten en wil je jezelf hier verder in verdiepen? Wil je individuele collega’s of jouw team ondersteunen bij het begeleiden van leerlingen en studenten? Dan is 'Coach in het onderwijs' een opleiding voor jou!

  • Docenten met jarenlange ervaring uit het werkveld.
  • Goed te combineren met werk en privé.
  • Toepasbaar op je eigen (werk)situatie.
  • Zowel theorie als praktijk komen aan bod.
  • gebruik van alle hogeschoolbrede faciliteiten.

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
n.t.b.
Locatie
n.t.b.
Taal
Nederlands
Studieduur
1 jaar
Opleidingstype
Incompany
Lesdag
n.t.b.
Incompany
Ja

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze leergang staat jouw eigen context of situatie centraal.

  • Situaties waar leerlingen/studenten centraal staan, zoals individuele of groepscoaching binnen je school.
  • Het coachen van studenten in hun beroepssituatie. Hierbij gaat het om inzicht in leren en de factoren die dit leren belemmeren.
  • Situaties waar individuele collega’s of teams centraal staan, denk hierbij aan het coachen van gezamenlijke professionaliseringstrajecten.

Tijdens de bijeenkomsten onderzoek je je eigen manier van coachen d.m.v. theorie. Dit pas je toe in je eigen werksituatie. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan opdrachten en lees je de lesstof door. Tijdens de leergang voer je coachingstrajecten uit om zo het geleerde in de praktijk te oefenen, er individueel en in de groep over te reflecteren.

Deze leergang wordt momenteel alleen incompany als Traject op Maat aangeboden.

Voor wie is deze leergang?

De opleiding is geschikt voor leraren in het basis- en voortgezet onderwijs, docenten in het (voorbereidend) beroepsonderwijs (mbo en hbo) en praktijkbegeleiders werkzaam in de beroepen waarvoor vmbo, mbo en hbo opleidt.

De trainers van deze leergang

Jet van Eldik

'Ik sta voor het ontdekken en zichtbaar maken van ieders unieke kwaliteiten.
Professionaliseren is nieuwsgierig onderzoeken welke volgende stap in ontwikkeling nodig is om je werk met meer voldoening uit te voeren. Dit kan door middel van individuele en teamcoaching, training en opleiding. Deze vorm van coaching en begeleiding wordt zichtbaar in mijn werk als trainer, coach en opleider. Mijn brede achtergrond in de psychiatrische verpleegkunde, onderwijs (verpleegkunde, praktijkbegeleiding, lerarenopleiding GZW en Omgangskunde), coach (bijv. verdiepende opleidingen in kracht en zijnsgericht coachen) en mijn Master Learning en Innvation geven mij basis om juist deze opleiding coach in het onderwijs vorm te geven.'

Lisanne van Balen

'Het begeleiden van groepen en individuele coachtrajecten wordt voor mij betekenisvol als ik een omgeving kan creëren waarin ruimte is voor nieuwsgierigheid, inhoudelijke verdieping, en gezamenlijke ontwikkeling. Vanuit mijn achtergrond als vakdocent, teamleider, coach en opleider heb ik veel vraagstukken gezien, waar we in het onderwijs mee te maken krijgen. Door aanvullende scholing, met name richting coaching, blijf ik mij ontwikkelen om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het onderwijs.'

Deze cursus wordt aangeboden door ECNO

ECNO is een organisatie binnen NHL Stenden voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie over ECNO