Afbeelding
Conflicthantering
Afbeelding
Conflicthantering

Conflicthantering

Start in
maart, mei & november
Locatie
Assen
Lesdag
Vrijdag

Krijg jij in je werk te maken met conflicten? En wil je leren hoe je hiermee kunt omgaan en hoe je komt tot een oplossing? Aan de hand van theorie en simulaties krijgt je inzicht in conflictgedrag. Je oefent in het omgaan met dit gedrag en het toepassen van mediation- en andere bemiddelingsvaardigheden.

Het inbrengen van eigen situaties en vraagstukken en het delen van praktijkervaringen zijn van belang in de training. Door te leren van ervaringen van anderen en van jezelf ontstaat bewustwording en ontwikkel je vaardigheden. In de laatste twee trainingen worden ook trainingsacteurs ingezet om ervaringsgericht leren nog beter te kunnen oefenen.

De training wordt aangeboden in de vorm van blended learning. Dit betekent dat de theorie van te voren beschikbaar is in de vorm van een videocollege of presentatie. Om in de training zelf zo effectief mogelijk te kunnen oefenen is het van belang de theorie vooraf te bestuderen.

Wat kun je verwachten?

  • Je krijgt inzicht in het ontstaan van conflictgedrag en de factoren die daarbij een rol spelen.
  • Bewustwording van jouw eigen handelen rondom conflictgedrag en het effect ervan op de ander.
  • Je leert vaardigheden om conflictgedrag te diagnosticeren, weet welke mogelijkheden er zijn en kan deze bewust toepassen om het conflict te hanteren of op te lossen.

Docent/trainer

De training wordt verzorgd door docenten Tineke Schippers-Jetten en Linda de Pee.