Afbeelding
cur-deep-democracy
Afbeelding
cur-deep-democracy
Cursus

Deep Democracy

De methodiek Deep Democracy biedt een nieuwe kijk op besluitvorming en groepsdynamiek.
Start in
juni
Locatie
Groningen
Lesdag
Woensdag

Door middel van theorie en oefeningen biedt de training Deep Democracy je handvaten voor het werken met groepen als docent, begeleider en/of leidinggevende. 

Je leert te luisteren naar de onderstroom in een groep of team. Je leert over de sabotage-lijn en krijgt instrumentaria aangeboden om de fluïditeit en de slagkracht in een team te vergroten. Je onderzoekt je eigen kwaliteiten als facilitator in en met de groep in dit proces van samenwerking.

  • Training voor onderwijsprofessionals die werken met groepen
  • Samen op zoek naar de wijsheid van de minderheid
  • Gedragen besluitvorming met de 'Lewis-methode'

Kenmerken

Diploma
Bewijs van deelname
Start in
juni
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Woensdag
Incompany
Nee

Doelstelling methodiek

De methodiek nodigt je uit aan de slag te gaan met de onderstroom: als ‘facilitator’ ga je actief op zoek naar het geluid van de minderheid. Je leert door vragen stellen, actief luisteren en waarnemen hoe je je neutraal opstelt en een omgeving neerzet waarin er besluiten worden genomen, die door de hele groep gedragen kunnen worden.

De slagkracht van een team

In elk team spelen macht en beïnvloedingspatronen, elk team kent een meerderheidsgeluid en een onderstroom. In elk team moeten besluiten worden genomen: leiders beseffen dat echt luisteren noodzakelijk is voor een kwalitatief goede besluitvorming, dat talenten benut worden, conflicten worden geadresseerd en tegenstellingen opgelost. Teams met een open werkcultuur zijn effectief en leiden tot een grotere mate van welbevinden voor de individuele leden van het team.

Proeven aan Deep Democracy

Mocht je meer willen weten over deze training, of twijfel je of Deep Democracy iets voor je is, dan kun je je ook eerst aanmelden voor de Proeverij Deep Democracy. Dit vindt een aantal keer per jaar plaats en duurt 3,5 uur. De kosten hiervoor zijn 120 euro per deelnemer.

Lees meer.

Docenten

Wilma van Dijk en Riemke van der Meer zijn verbonden aan NHL Stenden Hogeschool / ECNO als trainer. Zij zijn gecertificeerd voor Level 1 t/m 4 Deep Democracy bij Human Dimensions.

Deep Democracy

In de jaren 90 bedacht door Myrna Lewis als instrument om polariserende groepen in het bedrijfsleven van Zuid Afrika te brengen tot gezamenlijk gedragen besluiten, werd de Deep Democracy methodiek verder uitgewerkt door Jitske Kramer. Zij zette het gedachtegoed van Lewis om in praktische methodes om naar de onderstroom van groepen te leren luisteren en deze wijsheid naar boven te halen.

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie binnen NHL Stenden voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie over het ecno