Afbeelding
cur-krachtgericht-coachen
Afbeelding
cur-krachtgericht-coachen
Training

Krachtgericht coachen

Leer mensen coachen op basis van iemand zijn eigen kwaliteiten, motieven en idealen. Hierdoor verandert gedrag langdurig.
Start in
n.t.b.
Locatie
Groningen
Lesdag
Woensdag

Krachtgericht coachen is een methodiek, ontwikkeld door Fred Korthagen en Ellen Nuijten, gebaseerd op de positieve psychologie en uitgebreid beschreven in Krachtgericht coachen (2015). De methodiek is wetenschappelijk onderzocht en er is aangetoond dat deze leidt tot 3D-leren: leren dat diepgaand en duurzaam is en dat doorwerkt in gedrag. Hierbij wordt het zelfsturend vermogen van de mens aangesproken, wat leidt tot eigenaarschap.

Deze benadering is toe te passen in individuele begeleidingsgesprekken en in groepssituaties.

  • Wil je mensen begeleiden vanuit hun idealen?
  • Wil je mensen leren gebruik te maken van hun kwaliteiten?
  • Wil je mensen in hun kracht zetten?

Dan is krachtgericht coachen een manier van begeleiden voor jou.

Wat kun je verwachten?

De training Krachtgericht coachen leert je als te coachen vanuit idealen en kwaliteiten van de gecoachte. De gecoachte krijgt inzicht in welke belemmeringen hem tegenhouden om in zijn ‘flow’ te komen en daarmee volledig gebruikt te maken van zijn (potentiële) kwaliteiten. Je leert hoe je de gecoachte concrete handvatten kan geven om zijn gedrag, gedachten en motieven te beïnvloeden.

Studiekenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
n.t.b.
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Training
Lesdag
Woensdag
Incompany
Nee

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.