Daniëlle Koops

Daniëlle Koops liep haar stage bij de mbo-school Friese Poort in Sneek

Placeholder

”Af en toe een grapje moet kunnen”

Goochelen met cijfers
“Lesgeven aan jongeren en merken dat ze door mijn hulp beter worden in economie en meer zelfvertrouwen krijgen, dat maakt mijn vak de moeite waard. Ik vind economie een geweldig vak. Goochelen met cijfers heb ik altijd leuk gevonden en je kunt heel veel actuele voorbeelden aan je lessen linken. Dat maakt het voor leerlingen en voor mezelf interessant en afwisselend.”
Theorie en praktijk
“Tijdens mijn stage bij de Friese Poort heb ik jongeren begeleid tijdens projecten en simulaties. Leerlingen met vragen of problemen konden bij mij terecht en dan hielp ik ze verder. Ze waren dus heel praktisch bezig. Ik gaf ongeveer één uur per week theoretische lessen die ik zelf in kon vullen.”
Luieren
“Tijdens mijn vorige stages gaf ik veel meer klassikale lessen. Dat ik nu voornamelijk een begeleidende rol had, vond ik erg fijn. Natuurlijk moest ik leerlingen af en toe een ‘schop onder hun kont’ geven omdat ze aan het luieren waren, maar over het algemeen vinden leerlingen het prima om zelf aan het werk te zijn. Om deze lessen leuk te houden, zette ik vaak de radio aan en laste ik regelmatig een pauze in. Ook vind ik het belangrijk om op een relaxte manier met leerlingen om te gaan. Af en toe een grapje moet kunnen. Op die manier schep je eerder een band met ze.”