Architectuur gebouw NHL Stenden

Building the future

It is our duty to build the future as a university of applied sciences. A future in a world that is constantly changing. That is why our campus buildings change along with it. In the main entrance at Rengerslaan 8, we take this goal very seriously. The cubic elements can be moved and stacked by students and employees to their heart’s desire, like a life-sized block box.

At NHL Stenden, our education continues beyond the walls of our campus buildings. We enjoy bringing outside in and vice versa. The wing in the Rengerslaan 8 building bears testimony to this, with the green plants that cover the side of the building, seamlessly transitioning to the interior. This green, sustainable piece of art filters the air, absorbs sound, and contributes to a pleasant inside climate. The design was rewarded with a Golden Leaf award by the EILO (European Interior Landscaping Organisation) for a reason.

The Central Hall stimulates (chance) meetings and brings together students and lecturers in a 30-meter-long super secretaire, as architect Erik van Wel describes the remarkable design himself. “This super secretaire embodies the secrets and core elements of NHL Stenden: groundbreaking, practice based and international. You can use it in many different ways, because you are allowed to decide how to use and shape it yourself. In this way, the hall is like a piece of furniture that unites, so to say.”

The wing is the perfect breeding ground for our ateliers. This is where education, research and practice come together to work on current problems. Students, lecturers and researchers take on real-life issues for partners from the field, by cocreating with professionals.