Aileen Meyer

Afbeelding
Aileen Meyer
“Veel bedrijven zijn op zoek naar medewerkers die internationaal zaken kunnen doen.”
Aileen Meyer
Alumnus International Business

Aileen Meyer (26), alumnus International Business, doet op dit moment een traineeship bij Resato International B.V. dankzij het International Business Talent Programme (IBT).

"Ik woon in Duitsland dicht bij de grens van Nederland. Voor mij was het een logische stap om over de grens te kijken naar een hbo studie. Ik koos voor International Business omdat ik mijzelf later ziet werken in het internationale werkveld én de mogelijkheid kreeg om diverse vreemde talen te leren."

Een solide basis voor het internationale werkveld

“Tijdens mijn studie heb ik al veel internationale ervaring opgedaan. In mijn derde jaar liep ik stage in Zwitserland. Sommigen vinden dat het een nadeel is dat de studie heel breed is, omdat je van alles wat weet maar je je nergens écht in verdiept. Ik kon mijn brede interesse hier juist goed in kwijt. Tijdens de studie krijg je vakken zoals marketing, sales maar ook bedrijfseconomie. Mijn stage deed ik in de marketing en ik had het gevoel dat ik hier voldoende kennis over had. Later in het jaar ging ik naar Bali, waar ik de minoren Entrepeneurship en Spa Business Strategy volgde. De laatste twee jaren van mijn studie deed ik volop internationale ervaring op, mede dankzij het International Business Talent Programme van de Hanzehogeschool Groningen waarin NHL Stenden Hogeschool Emmen deelneemt.”

International Business Talent Programme

“Een docent van mij vertelde dat ik mij kon opgeven voor het International Business Talent Programme. Dit is een traject waarbij je je afstudeertraject en een traineeship volgt bij één bedrijf. Na het indienen van mijn sollicitatiebrief volgde een gesprek met de coördinator van het programma. Toen ik hoorde dat ik was toegelaten, werd het echt spannend. Vanuit het programma zochten ze een passende match met een bedrijf. In mijn geval was het écht een perfecte match omdat het een internationaal bedrijf was. Mijn scriptie wilde ik graag schrijven over een marketingplan. Uiteindelijk ging mijn scriptie over het betreden van een nieuwe markt, namelijk Duitsland.

Tot op de dag van vandaag ben ik erg blij om te werken bij Resato, een Nederlands bedrijf dat hogedruk oplossingen biedt aan klanten over de hele wereld. Ik ga veel op pad naar klanten in Duitsland en onlangs voor het eerst alleen een klant bezocht. De begeleiding tijdens het traject is erg goed. Tijdens het schrijven van mijn scriptie had ik sessies in Groningen waarin ik samen met andere studenten eventuele problemen besprak waar we tegen aan liepen. Nu ik in mijn traineeship zit, heb ik een coach vanuit het programma die ook een expert is in het werkveld. Hier spreek ik eens per maand mee af en hij geeft mij handige tips, bijvoorbeeld hoe ik zaken moet doen in Duitsland.”

Waarom het IBT programma?

“Het programma heeft mij op persoonlijk en professioneel vlak écht een boost gegeven. Je krijgt de kans om al heel veel werkervaring op te doen en ik raad het dan ook erg aan. Ik heb het zo naar mijn zin bij Resato en mag hoogstwaarschijnlijk ook blijven. De meeste ervaring doe je op door gewoon het werk écht te doen. Ik ben enorm dankbaar voor deze kans.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina International Business.