jury-ijsmeesters-een-koud-kunstje-c-william-rutten1

Alec Messchaert

Docent Leisure en Events management

Alec Messchaert is werkveld coördinator bij de opleiding Leisure en Events management. Daarnaast heeft hij een succesvol evenementen bedrijf in de zandsculpturen sector genaamd: WeLoveSand.com. Alec vertelt over zijn bijzondere ervaringen in de Leisure en Events sector.

jury-ijsmeesters-een-koud-kunstje-c-william-rutten1

”Mijn ambitie is om enthousiasme over te brengen op de studenten, zodat we samen betekenisvolle projecten kunnen creëren.”

Eén van Alec’s taken als werkveld coördinator is om een sterke verbinding te maken tussen de opleiding en het werkveld. “De connectie met het werkveld is heel erg belangrijk. Door die connectie kunnen studenten aan de slag met vraagstukken voor organisaties, zoals Walibi Holland, Oerol, TT Assen, en DGTL Amsterdam. Op deze manier leren studenten in het eerste jaar al het werkveld kennen. De studenten vinden het ontwikkelen van Leisure & Events producten en diensten voor echte opdrachtgevers een positieve en motiverende toevoeging!”

Leisure & Events Team

Alec heeft het heel erg naar zijn zin bij Leisure & Events, de opleiding waaraan hij in 2009 afstudeerde. “Ik vind het fantastisch om mijn enthousiasme over te brengen op de studenten, zodat we samen betekenisvolle projecten kunnen creëren. Ook krijg ik erg veel energie van het team van Leisure & Events. Het zijn allemaal gepassioneerde en bevlogen mensen die echt een tof en leerzaam programma willen neerzetten voor hun studenten!’’ “

WeLoveSand.com

Naast zijn functie als werkveld coördinator heeft Alec enkele ondernemingen opgebouwd, waarvan de grootste: WeLoveSand.com. Dit is een organisatie dat wereldwijd betekenisvolle evenementen organiseert met zandsculpturen. Alec heeft al twintig jaar een passie voor Zand. ‘’Je kunt er zoveel moois mee creëren, zoals iets magisch, commercieels of interactiefs! Het mooie is dat het geschikt is voor alle leeftijden en overal inzetbaar is. Workshops volgen, meewerken aan sculpturen of ermee op de foto, het is allemaal mogelijk! In alle soorten en maten komen de festivals voor waarvan één van de grootste festivals al 14 jaar in Engeland heeft plaatsgevonden met rond de 80.000 tot 100.000 bezoekers! Daarnaast hebben we op verschillende locaties ’s werelds eerste Zandhotels geopend, met wereldwijde media-aandacht in meer dan 35 landen. Thema’s zoals Imagineering, co- creatie en placemaking zijn van grote invloed op het ontwikkelen van de zandsculpturen evenementen. Deze thema’s zitten ook verweven in de opleiding.”

Tv-formats

Door al zijn kennis en ervaring van zandsculpturen heeft Alec in 2019 samen met SkyHighTV een tv- format voor de NPO en Omroep Max ontwikkeld genaamd: Aan’t Zand. Ook ontwikkelde Alec in samenwerking met SkyHighTV een format voor de TV-show ‘Ijsmeesters’. Dit programma waarbij ijskunstenaars onder tijdsdruk de meest geweldige ijssculpturen moesten maken, was begin 2021 te zien op SBS6. ‘’Ze hebben mij zelfs gevraagd om plaats te nemen in de jury, en natuurlijk zei ik ja! De opnames waren erg tof om mee te maken, maar het jureren was best pittig! Ik sta liever backstage dan voor de camera, maar gelukkig werd ik goed begeleid door de producers.

Energie

Doordat ik zoveel plezier heb in alles wat ik doe, heb ik niet echt het gevoel dat ik aan het werk ben. Ik haal er enorm veel energie uit om samen met anderen nieuwe ideeën te bedenken, prototypes te maken en te innoveren! Wil je op de hoogte blijven van Alec zijn zandevenementen, ga dan naar www.welovesand.com