Student experience

Anatolii Golovin

Student International Business

Anatolii Golovin komt uit Oekraïne en is op dit moment derdejaars student aan de opleiding International Business in Emmen. “Ik heb gekozen voor deze studie omdat ik mijzelf wil voorbereiden op een arbeidspositie in het internationale werkveld. Ik vind het interessant om te weten hoe bedrijven opereren en hoe dit bijdraagt aan het behalen van hun internationale doelstellingen. Op een dag hoop ik namelijk mijn eigen bedrijf op te kunnen zetten, met de kennis die hoort bij het opzetten en managen van jouw doelen met de mensen die voor je werken. Dit is wat ik nu al leer tijdens de opleiding.”

Student experience

”Samenwerken met internationale bedrijven, klasgenoten en docenten inspireert mij.”

Internationale leeromgeving

“Vanaf jaar 1 leer je te interacteren met mensen van over de hele wereld met hun eigen achtergronden en culturen. Dit vind ik onwijs interessant. Ik werk niet alleen samen met mijn klasgenoten, maar ook met studenten van andere universiteiten over de hele wereld en internationale bedrijven. Daarom is het belangrijk te leren over andere culturen, gedragingen en basisnormen en waarden. Iedereen volgt hierin lessen, wat erg waardevol is, want dit is in elke cultuur verschillend. Dit helpt mij enorm in mijn professionele ontwikkeling.”

Projecten van échte bedrijven

“Het leukste aan het eerste en tweede jaar vond ik de projecten die wij deden voor échte bedrijven, én de projecten in samenwerking met studenten van universiteiten over de hele wereld. Wij werkten aan projecten van bedrijven zoals Animo, IWCN (The International Welcome Center North) en nog veel meer. Omdat het opdrachten waren van echte bedrijven, en zij ook graag een oplossing willen hebben voor een probleem, betrekken ze je heel erg bij alle informatie en processen binnen het bedrijf. Eén van mijn favoriete projecten, was die voor het bedrijf Animo. Dit bedrijf produceert koffiemachines voor de zakelijke markt. De opdracht was om het distributieproces te optimaliseren. Wij kregen inzicht in het hele proces, van de inkoop en opslag van materialen tot aan het maken en leveren bij de groothandel. Op basis hiervan kon ik samen met mijn klasgenoten tot een toepasbare oplossing komen. Deze projecten leren mij zoveel meer dan alleen theoretische kennis uit boeken.”

“De projecten met andere universiteiten hebben mij geholpen bij het ontwikkelen van mijn communicatieve vaardigheden. Ook maakte ik kennis met de verschillende lesmethodes, ook hier leer je weer veel van en zie je hoe verschillend je een probleem kunt benaderen. Dit is ook iets waar je later mee te maken zal hebben in het werkveld, hiermee ontwikkel ik een brede visie en raak ik meer bekend met andere culturen. “

Stage lopen

“Op dit moment doe ik mijn stage bij een Nederlandse bedrijf, Party chimp. Dit bedrijf is een groothandel voor feestartikelen. Ze willen graag hun producten verkopen via meerdere platformen, zoals Amazon. Mijn opdracht is om te onderzoeken of hier vraag naar is en op welke manier wij dit het beste kunnen uitvoeren. Hierbij houd ik rekening met budget, middelen en behoeftes van het bedrijf én de consument. Je merkt nu al dat de combinatie van theoretische en praktische kennis mij helpt in mijn stage. Bedrijven hebben toch een meer praktische insteek. Dit vind ik absoluut het grootste voordeel van deze opleiding!”