Andrianne Rabvukwa

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik zie mezelf als entrepreneur met kennis van marketing”
Andrianne Rabvukwa
Student Marketing Management

Andrianne Rabvukwa (21), student Marketing Management, inspireert graag mensen. Het liefst door het runnen van verschillende bedrijven. Wij spraken haar over haar drijfveren, favoriete project en de reden om vanuit Zuid-Afrika naar Nederland te gaan.

“Ik zie mezelf als entrepreneur en wil later meerdere bedrijven. Daarbij is de rol van marketing echt cruciaal. Kennis over consumentengedrag, , (digitale) marketing en het opzetten van campagnes helpen mij daar bij. Ik leer dankzij de opleiding beter begrijpen hoe klanten reageren op advertenties en waarom dat zo is. Dat psychologische deel is voor mij erg belangrijk, omdat het mij helpt om klanten aan te trekken.”

Het in de markt zetten van je product

“Binnen de opleiding doen we veel leuke projecten waar ik mijn ideeën en creativiteit in kwijt kan. Bijvoorbeeld een wijnproject waarbij we keken hoe we een al bestaande wijn het beste in de markt konden zetten. Dit is ook een belangrijk deel van wat ik later graag wil doen; zien welke kansen er in een markt zijn. Met dit project vergeleken we de Nederlandse en Belgische markt om te kijken naar verschillen, gelijkenissen en de beste strategie om de wijn te gaan promoten. Kennis van onderzoek en financiën horen hierbij maar ook hoe je met een campagne het consumentengedrag van je doelgroep kunt beïnvloeden.”

De drijfveer

“Ik ben vroeger depressief geweest en heb een hele zware tijd gehad. Ik ben daarom druk bezig met het ontdekken van selfhappiness en wil later graag al mijn kennis op dit gebied delen om mensen verder te helpen. Met een kledinglijn voor vrouwen met verschil in lichaamsbouw bijvoorbeeld, of door het opzetten van een eigen sportschool. Wie weet schrijf ik later wel een boek over mijn ervaringen waarmee ik dan, net als een band of schrijver, op tour kan om mijn verhaal verder te vertellen. Ook dat moet je natuurlijk in de markt zetten en goed kunnen managen.”

Het maken van de studiekeuze

“Mijn ouders steunden mij in mijn keuze om vanuit Zimbabwe naar Nederland te gaan om Marketing Management te studeren. Mijn moeder wilde graag dat ik richting het bedrijfsleven of geneeskunde ging, mijn vader maakt het niet zo veel uit wat ik doe. Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde steun van zijn of haar ouders maar ik weet één ding wel zeker voor komende studenten; kies waar je passie ligt, wat je jezelf ziet doen en niet op basis van wat je omgeving van je verwacht. Dan ben je waarschijnlijk veel gelukkiger.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Marketing Management.