Carolin de Bruyn

Carolin de Bruyn

Carolin de Bruyn (21), student Marketing Management, is dol op studeren. De Duitse studente haalde haar A-level in business, werkte als au pair in Engeland en besloot vol voor de opleiding Marketing Management te gaan.

Carolin de Bruyn

”Bij Marketing Management kan ik mijn creativiteit binnen de vakken en projecten heel goed kwijt”

“Ik kan bij Marketing Management mijn creativiteit kwijt. Het ene moment denk je na over het op de markt brengen van een nieuw product, een andere keer over het beheren van relaties met klanten. We werken regelmatig samen in groepen aan projecten waar we volgens het Design Based Education principe ook nauw met het werkveld samenwerken. Mijn favoriete project tot nu toe is het project waarin we een bestaand product innovatiever moesten maken. We onderzochten een robotstofzuiger en hoe deze momenteel in de markt staat. Vervolgens keken we naar wat we zouden aanpassen en waarom. Dachten na over de prijsstrategie maar ook hoe we het product online konden promoten.

De stap om te studeren

“Ik ben de eerste in mijn familie die studeert. Na de middelbare school werkte ik een jaar in Engeland als au pair. Ik had het met mijn gastgezin vaak over wat ik interessant en leuk vind. Al pratende zag ik dat marketing iets is wat ik heel erg tof vind en daarom keek in naar nieuwe opleidingen. Na mijn A-level in business vond ik Marketing Management een logische stap. Ik begon mijn zoektocht in Duitsland, waar ik vandaan kom. Maar ik wilde toch het liefst een Engelstalige studie zodat mijn Engels niet versloft. Dat zou echt zonde zijn. De afwisseling van vakken bij Marketing Management gaf mij de doorslag om hier te studeren.”

Studeren in het buitenland: Bali of toch Zuid-Afrika?

“Het onderwijs in Nederland is anders dan in Duitsland. Hier combineren we allerlei vakken binnen projecten, in Duitsland ben je vaak een half jaar met één onderwerp bezig. Ik combineer graag kennis en vind het daarom prettig hier te studeren. Wat mij ook aanspreekt, zijn de connecties met het buitenland. We werken veel in projectgroepen waarbij het soms een uitdaging is goed samen te werken maar daar helpt een studiecoach gelukkig bij. Elke student heeft zo’n studiecoach, die je begeleidt en helpt. Ik twijfelde bij de start van mijn studie tussen Marketing Management en Eventmanagement. Dat kan ik bij mijn minor waarschijnlijk goed samenbrengen. Ik ben er nog niet uit of ik een minor eventmanagement in Zuid-Afrika wil gaan doen of toch voor een half jaar op Bali ga studeren.”

Tip voor toekomstige studenten

“Mijn tip voor toekomstige studenten zou zijn om een school te gaan bezoeken. Zelf woonde ik natuurlijk vlak bij de grens, maar het geeft je een heel goed beeld van een school. Een Meeloopdag of een Open Dag is hier een hele mooie mogelijkheid voor. En wat betreft Marketing Management: dat is de studie voor jou als je geïnteresseerd bent in marketing in het algemeen. Je kunt er bijvoorbeeld ook goed een eigen bedrijf mee beginnen.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Marketing Management