Dennis Smit

Afbeelding
ervaringsverhaal-dennis-smit.jpg
“De betekenis achter cijfers, is wat mij in accountancy trekt.”
Dennis Smit
Alumnus Accountancy

Dennis Smit, is reeds afgestudeerd aan de opleiding Accountancy. Door de opgedane kennis in de eerste studiejaren van de opleiding ging Dennis met zelfvertrouwen het afstudeerjaar in.

Nieuwsgierig naar betekenissen

“Op de middelbare school vond ik management & organisatie altijd een erg leuk vak, dit vak heeft mijn interesse met cijfers aangewakkerd. Cijfers zijn zoveel meer dan een nummer, ze hebben betekenissen en redenen dat ze er zijn. De opleiding accountancy gaf mij de kans om achter de betekenis van cijfers te komen, waarmee ik het bedrijf help om duidelijkheid te krijgen over wat er precies gebeurt. Zo heb ik in een project een fictieve jaarrekening opgesteld. Er zijn een aantal stappen die ik had doorlopen om deze fictieve jaarrekening op te stellen. Als eerst zijn we begonnen met een analyse en controle van de administratie, om te kijken of het volgens de regels is gegaan. Daarna werd de jaarrekening samengesteld. Om dit te kunnen doen kregen we verschillende ondersteunende vakken, zoals: bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie en externe verslaggeving. Deze vakken hebben ervoor gezorgd dat wij weten hoe we een jaarrekening moeten maken en hoe de verslaggeving rondom een jaarrekening moet.”

Afstudeerstage EP Mensonides

"Mijn meeloopstage liep ik bij Deloitte in Groningen. Tijdens het afstudeerjaar, wilde ik graag een stage dichter bij huis en in een kleiner bedrijf. Dit is gelukt, en liep ik stage bij EP Mensonides, een elektronicawinkel in Friesland met drie locaties. Ik had een interessante en uitdagende stageopdracht gekregen, ik was namelijk druk met het maken van een managementdashboard. Met dit dashboard kreeg je inzicht in de presentaties van de winkels. Zo kan het management kijken naar bijvoorbeeld welke locatie het beste presteert. De opdracht vond ik zeer interessant. Bij Deloitte ben ik bezig geweest met de controle van de jaarrekening, dus het was een heel andere soort opdracht.“

Typisch accountancy

“Voor mij zijn de korte lijnen met de docenten typisch voor de opleiding accountancy. Het is makkelijk om extra begeleiding te krijgen en hulp te vragen. Dit vond ik zelf erg prettig en ik denk ook zeker dat dit heeft geholpen om mijn opleiding succesvol door te komen. Na deze opleiding wil ik nog door in het vakgebied. Ik ga de master in accountancy doen om uiteindelijk registeraccountant te worden. Ik ben voorlopig nog niet klaar met accountancy en accountancy hopelijk ook niet met mij."

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Accountancy.