Dion Nijhof

Dion Nijhof

Student Commerciële Economie

Dion Nijhof (19) is student aan de bacheloropleiding Commerciële Economie en zit naast zijn studie niet stil. Hij is samen met klasgenoten een initiatief gestart om studenten in contact te brengen met bedrijven in de regio.

Dion Nijhof

”Klasgenoten zijn ondernemend en doen graag nieuwe dingen. Dat maakt samenwerking prettig!”

“Over de keuze voor de opleiding Commerciële Economie was ik snel uit. Ik was altijd al geïnteresseerd in economie en had op de havo bewust gekozen voor het vak Management en Organisatie. Ik vind het leuk om hier dieper op in te gaan en daarnaast vakken als Marketing, Sales en Inkoop te volgen waarbij ik weer totaal nieuwe dingen leer. Omdat ik alles wel erg leuk en interessant vind, past deze opleiding goed bij mij. Ik krijg veel extra kennis en met behulp van stages en minoren kan ik er mijn eigen draai aan geven. Zo ga ik binnenkort naar Helsinki om een minor te volgen bij Aalto University of Applied Sciences!”

Eigen initiatief

“Samen met klasgenoten ben ik tijdens de opleiding een initiatief gestart om kennis samen te brengen. K’necting is de naam van het initiatief dat ik samen met klasgenoten ben gestart in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool. We hebben hier genoeg talenten op onze hogeschool die we kunnen verbinden met het werkveld om kennisvlucht te verminderen. Wat ik hier zo leuk aan vind, is dat we nu wat we leren bij de opleiding in de praktijk uitvoeren. Dit wordt vanuit de hogeschool ook erg gestimuleerd, zo werken we vaak in groepen aan projecten uit het werkveld. Laatst mocht ik een strategisch marketingplan schrijven voor een golfpark in de regio, dat vond ik ook echt tof om te doen.”

Toekomstplannen

“Na het behalen van mijn diploma wil ik graag als accountmanager aan de slag en dan met name het relatiebeheer. Dit spreekt mij van alles wat je met deze opleiding kunt doen het meeste aan. Ik moet hierin nog veel leren, maar heb er alle vertrouwen in dat ik mij hier nog verder in ga ontwikkelen.

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Commerciële Economie.