Algemene afbeelding testimonials

Eelkje Mollema

Eelkje Mollema (52) werkt als bewonersconsulent bij Bouwgroep Dijkstra Draisma. Toen voor een groot renovatieproject een sociaal werker werd ingehuurd dacht ze; dat is ook net iets voor mij!

Algemene afbeelding testimonials

”Het verbouwen van huizen draait om meer dan steentjes stapelen, het gaat ook over de bewoners!”

“Ik ben momenteel huur- en kopersbegeleider bij Dijkstra Draisma. Onlangs werd bij een grootschalig en ingrijpend renovatieproject in Noord-Oost Groningen een sociaal werker ingehuurd. Het is een project waar de zorgvraag groot is. Toen ik dat hoorde dacht ik: kan ik dat ook zelf? Ik werk als ZZP’er en wilde hier graag meer over weten dus ben een opleiding gaan zoeken die hier goed bij past. Ik ben toen gaan kijken naar een opleiding waarbij de nadruk ligt op sociaal en welzijn. Dat vond ik bij de opleiding Service, Welzijn en Zorg. Bij het verbouwen van huizen draait het om meer dan steentjes stapelen, het gaat ook over de bewoners!”.

Over de opleiding

“Één renovatieproject voor de aannemer is voor ons vaak een project per bewoner. Geen mens of bewoner is gelijk. Iemand die begeleid woont heeft meer ondersteuning nodig dan bijvoorbeeld een student. Als bewonersconsulent moet je ook daarbij zorg kunnen bieden, binnen de kaders van de aannemer. Mensen worden steeds ouder en zullen in de toekomst ook vaker met woningrenovaties te maken krijgen. Het begrip zorg zal steeds meer onderdeel van mijn werk uit gaan maken. Daar probeer ik middels het volgen van de Ad opleiding een advies in te geven. Bijvoorbeeld over de omgang maar ook de communicatie met zorginstellingen. Hoe doe je dat?”

Naast de studie

“Ik vind het fijn aan de studie dat er veel extra’s biedt. We hebben workshops en werken samen in ateliers. Bijvoorbeeld met intervisiegroepen en workshops zoals Communicatie. Dat zijn ook dingen waar ik ontzettend veel aan heb. Dan rijd ik na een avond van NHL Stenden naar huis en draait mijn hoofd overuren door alle inspiratie. Dat prikkelt om door te gaan en zaken vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken. Al zou ik het papiertje later niet halen, dan heb ik er altijd heel erg veel aan gehad.”

Verdere ontwikkeling

“Voordat ik als bouwconsulent aan de slag ging, werkte ik in de verkoop. Ik had toen al het idee om later meer voor de maatschappij te willen betekenen. Ik ben ZZP’er en betaal mijn studie zelf. Het is daarom ook handig dat dit een flex opleiding is, zodat het te combineren is met mijn eigen schema. Als freelancer staan er straks een aantal grote klussen op het programma waar ik de tijd aan wil geven. Dat heeft straks even prioriteit. Ik ben ontzettend gemotiveerd, maar ga binnenkort wel een tijdelijke studiestop doen om vervolgens in september de studie weer op te pakken. Ook dát is het mooie aan een flex studie; je hebt de regie in eigen handen. De Ad opleiding ga ik zeker afmaken. Mijn ambitie is om de hbo Social Work hier achteraan te doen. De combinatie met mijn werk, de Ad opleiding en de opleiding Social Work zou voor mij heel goed samengaan. Dat kan ik goed combineren in de bouwwereld en daarmee kan ik ook als teamwerker in bijvoorbeeld een wijk aan de slag”