eline

Eline Cupido

Eline Cupido (25), alumnus International Business, is een echte businessprofessional. Bij het bedrijf Swapfiets Leeuwarden ziet ze altijd nieuwe mogelijkheden en kan ze ook bij nieuwe marketingacties haar creativiteit kwijt.

”De verscheidenheid van de opleiding komt terug in mijn werk en past heel goed bij mijn persoonlijkheid”

“Toen ik jong was wist ik het zeker; als ik ga studeren dan is dat aan de hotelschool. Geen twijfel over mogelijk. Tot ik tijdens een tussenjaar in Engeland het ineens niet meer wist. Ik stuurde mijn ouders naar de Open Dag van NHL Stenden om een aantal opleidingen voor mij te bekijken en we bespraken dit via Skype. Het gesprek was nog niet begonnen of ze zeiden: ‘We hebben een hele leuke studie voor je gevonden die veel beter bij je past!’. Dat was International Business en het bleek waar. Ik doe graag nieuwe dingen en zoek altijd nieuwe opties. Mijn ouders zagen het gelukkig nog sneller dan ik: die verscheidenheid past heel goed bij mijn persoonlijkheid.”

Alles van de opleiding komt nu voorbij

“Ik werk sinds 2018 bij Swapfiets, als citylead bij de locatie Leeuwarden. Ik heb de Leeuwarder vestiging opgestart en ben nauw betrokken bij het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie. Samen met onze partnervestiging in Oldenburg (Germany) en regelmatig overleg met de regiomanager, breng ik Swapfiets graag verder, ook over de grenzen. Ik vertel met trots over het concept waarmee mensen een abonnement afsluiten om altijd een werkende fiets te hebben. Bijvoorbeeld bij andere organisaties of hogescholen. Daarbij vertel ik ook over ludieke marketingacties zoals een regenboogfiets tijdens PRIDE Leeuwarden of een Friese fiets die we maakten toen het 1000e abonnement er aan zat te komen.

Tijdens mijn studie was ik een beetje bang dat ik van alles een beetje leerde maar van niets alles. Nu merk ik dat ik juist door van veel een beetje te weten, heel veel mogelijkheden zie. Bij International Business deden we bijvoorbeeld veel presentaties en daar heb ik nu echt iets aan. Ik ben iemand die het überhaupt niet erg vindt om voor een publiek te staan maar merk dat het ook komt doordat ik het al zo vaak heb gedaan. Ik vertel graag wat ik met mijn werk doe en welke stappen we zetten.”

De veelzijdigheid van de functie

“De veelzijdigheid van mijn huidige functie spreekt mij enorm aan. Ik doe de HR, de marketing, stukje administratie en sta ook nog in de winkel. Dat is ook het fijne van de opleiding; het ene moment ben je bezig met marketing en het andere met operations. Het internationale aspect spreekt mij ook heel erg aan. Ik ben de schakel met onze partnervestiging in Oldenburg (Duitsland). Daar heb ik voordeel mee omdat ik tijdens mijn studie al een internationaal netwerk op heb kunnen bouwen.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina International Business.