Freek Watsing

Afbeelding
sfeer
“Ik krijg op mijn werkplek betaald als werknemer. Dat is natuurlijk ook niet verkeerd.”
Freek Watsing
Student Finance Tax and Advice

Freek Watsing (21), student Finance, Tax and Advice, wilde vroeger leraar worden maar koos voor heel iets anders. Met zijn opleiding werkt hij nu al in de financiële wereld.

“Ik vond economie vroeger heel interessant en het leraarschap leek mij leuk. Ik legde mensen graag iets nieuws uit. Toen dacht ik; kan ik deze twee niet combineren? Een functie als financieel adviseur leek mij daar het antwoord op en daarom begon ik met de opleiding Finance, Tax and Advice. Deze opleiding is echt gericht op het geven van advies aan klanten met verschillende financiële diensten. En omdat advies nu eenmaal niet iets is wat je uit boekjes leert, is het heel fijn dat we periodes van werken en leren afwisselen. Ik leer van school dingen die ik later meeneem naar mijn werkplek en andersom.

Het is wel even schakelen als je na je eerste jaar studeren al direct gaat werken. Ik heb een goed verantwoordelijkheidsgevoel wat in een werkperiode vaak nog net wat sterker is dan wanneer ik college volg en studeer. Dan heb ik namelijk niet alleen met mezelf maar ook met het bedrijf te maken. Een ander leuk en belangrijk voordeel van deze duale studie, is dat je betaald krijgt als werknemer. Dat vind ik als student natuurlijk ook niet verkeerd.”

Wisselende functies

“Je kunt na één jaar studie nog geen ingewikkeld klantadvies geven. Mijn eerste werkplek was daarom een assurantiekantoor waar ik een beginnersfunctie had. Mijn klasgenoten zaten op allerlei verschillende plaatsen. Ik zat bij een klein kantoor maar je kon ook terecht bij bijvoorbeeld de ING. Dat op zoek gaan naar een werkplek is wel iets wat af en toe even puzzelen is, maar de hogeschool heeft goede connecties en je krijgt hulp bij solliciteren en dat vond ik wel prettig. Dat lijkt een beetje onzinnig maar blijkt toch echt een vaardigheid op zich.”

Diploma’s Wet Financieel Toezicht

“Het unieke van deze opleiding vind ik dat je ook je WFT-diploma’s behaalt (Wet Financieel Toezicht). Die heb je nodig voor advisering op het gebied van bijvoorbeeld Consumptief Krediet, Inkomen, Vermogen, Hypotheken, Verzekeringen en Pensioenen. De lesstof van de WFT-diploma’s is soms droog, maar het is wel wat er vanuit de wet verwacht wordt. We krijgen er les in en maken ook oefenopdrachten, dat vind ik zelf heel waardevol. Dat neem ik natuurlijk ook weer mee naar het echte werk.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Finance Tax and Advice.