Hilde Waterlander

Hilde Waterlander is derdejaarsstudent Bestuurskunde.

Placeholder

”Je kunt tijdens de opleiding worden wie je wilt”

Politieke ambities

“Mijn interesse voor de politiek is me met de paplepel ingegoten. Ik stond op mijn achtste al campagne te voeren voor de VVD. Mijn vader is namelijk fractievoorzitter in de gemeenteraad van Heerenveen. Voor mij was Bestuurskunde een logische keuze. In eerste instantie met het doel om zelf de politiek in te gaan, maar tijdens de opleiding leer ik zoveel over het openbaar bestuur en de overheid dat de advieskant mij steeds meer trekt.”

Concrete praktijkprojecten

“Als adviseur neem je bijvoorbeeld het beleid van een gemeente onder de loep. Dit heb ik het afgelopen jaar al gedaan tijdens het project ‘Policy Lab’. Hiervoor deed ik onderzoek naar het parkeerbeleid in Heerenveen. Je krijgt dan te maken met verschillende partijen zoals de gemeenteraad, inwoners en ondernemers. Iedereen heeft zijn eigen belang. Ik vind het geweldig om daar in te duiken en uiteindelijk met een advies te komen waarbij iedereen tevreden is. Die praktijkprojecten maken de opleiding meteen concreet. De theoretische vakken zoals bestuursrecht en overheidsfinanciën kun je dan meteen toepassen in de praktijk.”

Een streepje voor

“Ik heb voor deze school gekozen omdat de Thorbecke Academie hier onderdeel van is. De Thorbecke Academie is echt een begrip in de bestuurskundige wereld. Je hebt hiermee automatisch een streepje voor. Ik heb de afgelopen twee jaar ontzettend veel geleerd. Je kunt tijdens de opleiding worden wie je wilt. Ik kwam bijvoorbeeld binnen als een verlegen meisje. Dankzij vakken als presentatietraining en het oefenen met speeches, heb ik nu veel meer mijn woordje klaar.”