Hooman Nassimi

Student Creative Business

Hooman Nassimi (23) is een Duitse student die Media and Entertainment Management (MEM) studeert. Hij vertelt over zijn ervaringen met Problem-Based Learning en de vele dingen die hij ondernomen heeft tijdens zijn studie.

Hooman cover testimonials

”Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”

Problem-Based Learning en ondernemerschap

"Op Stenden heb ik kennisgemaakt met het Problem-Based Learning concept. Ik vind dit persoonlijk de beste manier om te leren, omdat het je vormt als persoon en het je leert andere mensen de ruimte te geven die zij nodig hebben om zich te ontwikkelen. Ook leer je veel verschillende mensen uit verschillende culturen te begrijpen. "

"Tijdens Mijn studie heb ik het geluk gehad om geselecteerd te worden voor een MEM pilot programma. Dit was een grote eer, omdat maar vijf studenten deze kans kregen. Met dank aan dit programma kreeg ik de mogelijkheid om stage te lopen door middel van het opstarten van mijn eigen bedrijf, Inclusive Society Foundation. We hebben een professionele coach, met wie we eens in de twee weken afspreken. Deze ervaren, professionele ondernemer helpt ons met het proces en onze voortgang. "

"Dit waren een aantal toffe dingen die ik meegemaakt heb tijdens mijn studietijd op Stenden. Iets wat ik wat minder vind aan mijn opleiding is dat we een onderzoeks-opdracht moeten uitvoeren voor onze bachelor-scriptie. Dit zie je niet vaak."

"Niet alles wat ik tot nu toe tijdens mijn studie heb meegemaakt is van een leien dakje gegaan, zo heb ik in mijn tweede jaar iets te veel hooi op mijn vork genomen. Er was een moment dat ik twee nieuwe banen naast mijn studie had, die allebei erg veel van mij eisten, waardoor ik op den duur een burn-out kreeg. Deze periode heeft mij veel geleerd over mezelf. Ik werk nog steeds hard, maar ik weet nu wel wanneer ik tijd voor mezelf moet vrijmaken. Op dit moment run ik een bedrijf, werk ik aan mijn scriptie en werk ik voor de Raad van Toezicht van Stenden."

Globalisatie en persoonlijke ontwikkeling

"Ik ben in 1992 in Iran geboren en ben in Duitsland opgegroeid. Als tiener was ik veel bezig met webdesign en Photoshop, dus wilde ik aanvankelijk grafisch vormgever worden en deel uitmaken van een media-productie. Toen de tijd aanbrak om een studie te kiezen, keek ik naar een aantal studies in Düsseldorf omdat dit dichtbij Köln lag, waar ik vandaan kom. Deze studies trokken mij echter niet zo."

"Ik wilde graag in het Engels studeren, omdat we in een steeds globaler wordende wereld leven en ik gek ben op de Engelse taal. Ik besloot op zoek te gaan naar een studie in het buitenland, wat er uiteindelijk toe leidde dat ik de studie Media and Entertainment Management van Stenden vond. Toen ik hier voor het eerst kwam werd ik overdonderd door alle fantastische mensen hier. De colleges zijn geweldig en er is op Stenden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Scholen in Nederland zijn veel meer gericht op het welzijn en de tevredenheid van studenten. Ik heb hier ook het potentieel in mijzelf ontdekt om een leidende rol aan te nemen, in plaats van een uitvoerende."

Non-profit

"Mijn bedrijf, Inclusive Society Foundation, streeft ernaar om de communicatie tussen vluchtelingen en de lokale bevolking te verbeteren. Het is een schaalbaar concept dat zich focust op gemeenschappen en dat niet veel financiering nodig heeft. We willen mensen verbinden en hen helpen elkaar te begrijpen. Het is geweldig om te zien hoe veel je kunt bereiken in een korte tijd wanneer je hier de ruimte voor krijgt."

"Het enige probleem met het starten van je eigen bedrijf is dat je je daarna niet meer kan voorstellen hoe je voor iemand anders zou kunnen werken. Ik heb mijn leven en mijn passie aan deze non-profit organisatie gewijd."

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Creative Business.