Laura Spiekermann

Student Master International Leisure, Tourism & Events Management

Laura Spiekermann, student aan de Master International Leisure, Tourism & Event Management, werkt aan toekomstperspectieven. Ze besloot ook haar eigen toekomst te verdiepen, door na haar bachelor met de master aan de slag te gaan.

laura

”Met deze master ben ik klaar voor de toekomst”

Hoe het begon

“Ik kom zelf uit Duitsland en heb mijn bachelor Tourism Management hier bij NHL Stenden gedaan. De mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, trokken mij enorm en ook de eventminor was helemaal mijn ding. Ik heb twee minoren in Bali en Thailand gevolgd en ben daarna een stage bij ETFI gaan doen. ETFI is het instuut voor toekomststudies en scenarioplanning, waarbij gekeken wordt naar vrije tijd, recreatie en toerisme. Na mijn stage ben ik daar blijven werken als student-assistent. Ik zag hoe snel toerisme verandert en wilde daar in mee. Nu combineer ik mijn werk hier het met het volgen van mijn master. Ik zie in mijn werk de toekomst, vond het hoog tijd om daarmee ook aan die van mij te werken.”

Het is niet alleen over reizen, maar ook over de impact

“Je kunt in dit vakgebied niet stilstaan en de sector verandert snel. Ook al heb ik de master nu nog niet persé nodig, hij kan mij in de toekomst enorm helpen. De master focust, nog meer dan de bachelor dat al doet, op actuele thema’s zoals duurzaamheid en scenarioplanning. Ik leer er meer over theoretisch perspectief en filosofie. Die twee had ik zelf niet aan elkaar verbonden maar zijn nauw met elkaar verbonden. We kijken bijvoorbeeld niet alleen naar reizen maar ook naar de kwaliteit van leven van de lokale bevolking. Zo zijn we met een project aan de slag gegaan om meer millennials naar ‘De Wadden’ te krijgen. Dat toerisme heeft ook weer invloed op het eiland. En wat te denken van de groei aan Airbnb’s in een stad als Amsterdam? Daar heeft toerisme weer een hele andere impact.”

Internationale omgeving

“Ik kom uit Duitsland en had ook daar en master daar kunnen doen, maar hier werk je ook echt heel internationaal. De studie zelf is niet alleen in het Engels, ook mijn klasgenoten komen overal vandaan. Ik ben zelf heel dicht bij huis en kan makkelijk heen en weer naar mijn ouders maar vind dit internationale aspect ontzettend belangrijk. In onze sector is dat ook echt een plus, dat je onderlinge culturele verschillen en overeenkomsten leert kennen. De studie is überhaupt heel internationaal georiënteerd. Vrije tijd en toerisme komen in de opleiding ook goed samen. Het leukste voorbeeld vind ik zelf denk ik wel hoe we festivals tegenwoordig zien. Mensen reizen voor evenementen zoals Tomorrowland, of muziekfestival Sziget. Dat is niet alleen voor locals en daar zie je die verbintenis ook echt. Dat wordt in de toekomst waarschijnlijk alleen maar meer.”

Meer weten over deze master? Bekijk dan de opleidingspagina Master International Leisure, Tourism & Events Management.