Foto student Lea Pelzer

Lea Pelzer

Student Business Administration

Lea Pelzer (21) studeert Business Administration aan NHL Stenden Hogeschool. Zij komt uit Duitsland en zit momenteel in het tweede jaar van deze opleiding.

Foto student Lea Pelzer

”Wat mij het meest aanspreekt aan International Business Administration is de afwisseling.”

Talrijke mogelijkheden bij Stenden

"Mijn school in Duitsland nodigde NHL Stenden uit om een presentatie te geven. Tijdens deze presentatie werd er gesproken over de school, de campus en over Leeuwarden als stad. Ik wilde graag een studie volgen die zich focust op het bedrijfsleven en ik had al in mijn hoofd dat ik in Nederland wilde studeren. De studies Business Administration en International Business leken mij erg interessant, en daarnaast kon ik ook zien dat ik mij in Leeuwarden niet zou vervelen. De presentatie liet namelijk genoeg mogelijkheden met betrekking tot sport, uitgaan en cultuur zien. Ik besloot dus al vrij snel dat ik aan NHL Stenden wilde studeren."

Waarom IABA

"Ik koos er voor mij in te schrijven voor Business Administration in plaats van International Business nadat ik het hier met mijn vader over had gehad. Hij is een bedrijfsadviseur, dus hij kent het wereldje door en door. Toen hij zei dat Business Administration waarschijnlijk beter bij mijn interesses en persoon zou passen, besloot ik zijn suggestie op te volgen. Als ik nu terug kijk op mijn keuze, ben ik er zeker van dat het de juiste was. De studie sluit goed aan bij wat ik wil doen en leren."

"Nadat ik mijn middelbare school in Duitsland had afgerond besloot ik naar een soort ‘business school’ te gaan, omdat dit het beste bij mij leek te passen. Naarmate ik langer op deze school zat, bleek het mij goed te liggen. Ik heb hier veel opgestoken over bedrijfsvoering en heb mijn interesse in business verder ontwikkeld. Toen ik klaar was besloot ik hier op verder te bouwen door aan Stenden verder te studeren."

De opleiding en studiestof

"Wat mij het meest aanspreekt aan Business Administration is de afwisseling. Het gaat niet alleen om cijfertjes. Je leert hoe te communiceren met verschillende partijen, hoe je mensen aanspoort, hoe je met mensen samenwerkt. Je leert hoe je een bedrijfs- of projectplan opstelt, je probeert tijdens de PBL-sessies problemen op te lossen met medestudenten en nog veel meer. Persoonlijk vind ik het vak Accounting erg lastig. Dit komt ook deels omdat ik het minder leuk vind. Maar zelfs van dit vak zie ik de meerwaarde. Wanneer ik nu naar een bedrijf en hun cijfers kijk, begrijp ik wat er staat en bedoeld wordt. Het geeft een gevoel van voldoening wanneer dingen op hun plek vallen en ‘logisch’ worden. "

"Ik ben het meest trots op hoe mijn Engels zich ontwikkeld heeft gedurende de laatste twee jaar. Toen ik net begon met studeren aan NHL Stenden was mijn Engels nog niet zo goed, nu spreek ik het vloeiend. Ook buiten mijn studie heb ik hier veel aan. Ik kan nu met vrijwel iedereen een gesprek voeren."

Minor in Nederland

"Ik heb het erg naar mijn zin op mijn studie en ben ontzettend blij met de docenten, die veel interesse tonen en er veel aan doen om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Toch kijk ik ook erg uit naar het volgen van een minor. Ik heb besloten om niet naar het buitenland te gaan, lekker in Nederland te blijven en aan een andere hogeschool een Psychologie-minor te volgen. Menselijk gedrag heeft veel invloed op het zakenleven, dus ik wil hier zo goed mogelijk op voorbereid zijn. Ik verwacht dat deze minor mij hier goed bij zal helpen. Ook wil ik mijn familie en vriend, die in Duitsland wonen, vaak blijven zien en mijn Nederlands verder ontwikkelen. "

"Mijn beheersing van de Nederlandse taal wordt met de dag beter. Toen ik hier kwam, kende ik de basis. Ook begreep ik het voor een groot deel, omdat ik altijd dicht bij de grens heb gewoond en drie jaar lang Nederlandse les heb gehad. In Leeuwarden ga ik vooral om met Nederlandse mensen. Toen zij erachter kwamen dat ik het meeste wel begreep, besloten ze het spreken van Engels over te slaan en gewoon in het Nederlands met elkaar en met mij te praten. Hierdoor leer ik het vrij snel, ook al is mijn grammatica nog aardig ‘Duits’. "