Leon Dijkstra

Leon Dijkstra

Alumnus Accountancy

Leon Dijkstra (23) was student Accountancy, werkt nu bij BDO en geeft bedrijven advies op maat op basis van hun jaarcijfers. Daarbij heeft hij zowel een controlerende als adviserende rol.

Leon Dijkstra

”Mijn frisse kijk op de zaken wordt ontzettend gewaardeerd”

Over de vloer

“Meteen na mijn studie werd ik aangenomen bij BDO in Groningen. Ik werk op de controlepraktijk, wat betekent dat ik jaarrekeningen controleer voor diverse organisatie. Dat maakt mijn werk zo leuk: ik kom bij ontzettend veel bedrijven over de vloer. Letterlijk, want als accountant ga ik echt naar ondernemers toe. Met een team van collega's controleren wij alle gegevens en geven we bovendien advies over nieuwe kansen en procesverbeteringen.”

Controleren en adviseren

“Als accountant heb ik zowel een controlerende als adviserende rol. Wij controleren de gegevens en maken daarbij een accountantsverslag met bijbehorende management letter. In het accountantsverslag staat wat wij hebben geconstateerd en in de management letter geven wij aan waar verbetermogelijkheden liggen. Tijdens de interim controle kijken we namelijk heel gericht naar de bedrijfsprocessen. Op basis daarvan kunnen we praktische tips geven. Die frisse kijk op de zaken wordt ontzettend gewaardeerd, merk ik.”

Bekend gezicht

“Ik heb bewust gekozen voor een groot bedrijf als BDO, omdat ik hier volop kansen krijg om me verder te ontwikkelen. Maar vooral de persoonlijke aanpak bevalt me uitstekend. Onze klantenkring bestaat veelal uit grote familiebedrijven, zorgorganisaties en lokale overheden. Sectoren waar persoonlijk contact onmisbaar is. Je bent geen nummer, maar een bekend gezicht. En ook in het buitenland hebben we vestigingen, dus wellicht dat ik in de toekomst nog eens over de grens kijk.”

Het verhaal achter de cijfers

“In de accountancy is het een pré om na je opleiding Accountancy door te studeren. Ik volg nu de master in Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit. Daardoor kan ik doorgroeien, wat erg gestimuleerd wordt door mijn werkgever. De master is een stuk theoretischer dan wat ik gewend was bij de hbo-opleiding, maar mijn hbo-diploma is een uitstekende basis voor deze vervolgstudie. Ik werk nu vier dagen en verdiep me daarnaast in wat ik ook heel leuk vind: het verhaal achter de cijfers.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Accountancy.