Leonie Dekens

Student Bedrijfskunde

Leonie Dekens (23) heeft als grote droom haar eigen onderneming starten. Een spannende stap. Maar dankzij haar opleiding Bedrijfskunde ziet ze haar toekomstdroom met vertrouwen tegemoet.

algemene_afbeelding_testimonials.jpg

”De opleiding Bedrijfskunde is ontzettend breed, waardoor ik alle kanten op kan.”

Toekomstdroom

“Voor de opleiding Bedrijfskunde heb ik Marketing & Communicatie gestudeerd. Dit vond ik supertof en ik dacht: dit is het. Toch wou ik ook graag meer leren van de bedrijfskant en met name van het juridische gedeelte. Na het oriënteren op diverse open dagen kwam Bedrijfskunde op mijn pad. Een opleiding die dit allemaal heeft én me kan voorbereiden op het starten van mijn eigen bedrijf. “

Adviseren

“Op de opleiding ben je veel aan het adviseren. Je schrijft adviesplannen voor échte opdrachtgevers en voor school. Deze moet je uiteraard ook goed weten te presenteren. Een van deze adviesplannen was gericht op een klanttevredenheidsonderzoek. Ik was best nerveus, het was namelijk de eerste keer dat we zelf voor een opdrachtgever aan de slag gingen. Nadat we zelf een opdrachtgever hebben gezocht, zijn we aan de slag gegaan met het klanttevredenheidsonderzoek. Hiervoor hebben we de klanten benaderd door middel van een enquête om hun ervaringen te onderzoeken. Zo wisten wij precies waar de kansen en uitdagingen liggen voor onze opdrachtgever. Later kwam ik erachter dat de opdrachtgever onze adviezen heeft doorgevoerd. Ik vond het zo vet om de theorie in de praktijk te zien!”

Jezelf specialiseren

“Op de minormarkt stond iemand met een snoeppot, die vroeg: ‘hoeveel snoepjes denk je dat er inzitten’? Ik kreeg een briefje met de keuze meer of minder dan 300. Mijn vriendin kreeg ook een briefje, daarop stond: meer of minder dan 800 snoepjes. Later kwamen we erachter dat er op beide briefjes een ander getal stond. Hierdoor was ons referentiekader compleet veranderd en gaven we allebei volledig andere antwoorden. Uiteindelijk bleek dat er 450 snoepjes in de pot zaten. Doordat we van tevoren getallen kregen, dachten we dat het aantal snoepjes rondom dit getal zou zitten. Toen we zagen dat we allebei een heel ander cijfer hadden gekregen, was het ineens veel moeilijker om in te schatten hoeveel snoepjes er in de pot zaten. Door dit experiment wist ik het zeker: deze manier van beïnvloeden wil ik ook leren. Dus koos ik de minor Neuromarketing. Doordat ik zelf mijn specialisatie kon kiezen, kon ik gaan voor iets wat mij écht interesseert.”

Afstuderen

“Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij Provincie Fryslân. Hier hou ik me bezig met de veenweidegebieden in Friesland. Een van de klimaatdoelstellingen van de provincie is namelijk het laten stijgen van het waterpeil, wat invloed heeft op deze gebieden. Daarom ga ik me tijdens deze stage richten op het in kaart brengen van het verdienmodel van de agrariërs, zodat er in samenspraak met de agrariërs gekeken kan worden naar oplossingen.”

“Er is echt heel veel wat ik leuk vind aan deze opleiding. De vele projecten, het contact met de docenten en studenten en dat je volledig wordt klaargestoomd voor het echte werkveld. Ik zit hier helemaal op mijn plek”