Marijn de Jong

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Samen met studenten mooie dingen maken, dat is het allerleukste wat er is!”
Marijn de Jong
docent en teamleider Online Contentcreator / Communicatie

Marijn de Jong (39) is docent en teamleider bij de opleiding Communicatie en de associate degree Online Contentcreator. Elf jaar geleden wisselde ze het lesgeven aan de Universiteit van Amsterdam in voor een baan als hogeschooldocent in het noorden. Ellenlange files maakten plaats voor een prachtig ritje van Wieringen naar Leeuwarden. “Rijden over de Afsluitdijk is heerlijk, daar krijg ik altijd de beste ideeën!”

Praktijkgericht

“Na het behalen van mijn onderzoeksmaster, bleef ik verbonden als freelance docent academisch schrijven aan de Universiteit van Amsterdam. Ik was eigenlijk van plan daarna te promoveren, maar het lesgeven vond ik ook ontzettend leuk. Toen zag een vacature voor docent Tekst aan de opleiding Communicatie bij NHL Stenden. En die baan kreeg ik! Dus weer docent, maar toch anders. Ik ging van de Randstad naar Friesland. Van wetenschappelijke taal naar creatieve teksten. En van de universiteit naar het hbo. In het hoger onderwijs leid je mensen op om mooie dingen te creëren voor de praktijk. Dat sprak me ontzettend aan.”

Iedereen kent elkaar

“Wat me vanaf de eerste dag opviel was de fijne persoonlijke sfeer op de opleiding. Misschien is dat ook wel typisch iets noordelijks. Docenten kennen elkaar én de studenten bij naam. Je bent de hele dag omringd door leuke en leergierige collega’s. En toffe studenten die zin hebben om er wat van te maken. We vormen met de docenten én studenten echt een team. Die persoonlijke band die je met elkaar hebt, maakt NHL Stenden in mijn ogen echt uniek.”

Succesvolle nieuwe opleiding

“Onze studenten werken vanaf hun eerste studiejaar voor echte opdrachtgevers. Als docent blijf je daardoor ook altijd op de hoogte van wat er speelt in het werkveld. Op deze manier kwam ik erachter dat er veel vraag is naar makers van goede online content. Dat inspireerde om de tweejarige associate degree Online Contentcreator te ontwikkelen, de eerste van Nederland. Die startte in september 2018 en jaarlijks schieten de aanmeldingscijfers omhoog. Daar ben ik stiekem wel behoorlijk trots op. Dat smaakt naar meer nieuwe opleidingen!”

Samen mooie dingen maken

“Er zijn binnen NHL Stenden genoeg mogelijkheden om door te groeien. Je moet dan wel je eigen kansen durven te creëren; precies zoals we onze studenten ook leren. Zo kwam er vorig jaar een nieuwe uitdaging op mijn pad: teamleider voor de Ad Online Contentcreator en de opleiding Communicatie. Ook in deze nieuwe rol sta ik nog zeer regelmatig voor de klas als docent. Want samen met studenten mooie dingen maken, dat blijft het allerleukste wat er is!”

Wil je meer weten over de opleiding Communicatie of Ad Online Contentcreator? Bekijk de opleidingspagina Communicatie of de opleidingspagina Online Contentcreator.