Marja van der Veen

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Als ik deze studie heb gehaald, ben ik veel breder inzetbaar dan ik nu ben. Het vergroot mijn kansen op de arbeidsmarkt enorm.”
Marja van der Veen
student Verpleegkunde

Een verslaving wil ze het niet noemen, maar een continue behoefte aan ontwikkeling… ja, die heeft ze zeker. Marja van der Veen (48) deed na de mbo-opleiding Verpleegkundige twee post hbo-studies en studeert nu flexibel hbo-v. Hiermee creëert ze nog meer kansen voor zichzelf.

Een leven lang leren, dat is waar ze naar streven in het mbo. Toen ik mijn mbo opleiding deed, leefde dit echter nog niet zo bij mij. Pas tijdens de post hbo opleidingen pijnconsulent en gespecialiseerd verpleegkundigen palliatieve zorg werd dat gevoel aangewakkerd. Ik ben daardoor meer gericht op verbetering. Zowel wat de kwaliteit van de zorg betreft als mijn eigen, persoonlijke ontwikkeling.”

“Toch liep ik na die twee post-hbo’s een beetje vast. Me nog verder specialiseren was bijna onmogelijk: overal werd hbo-v voor gevraagd. Toen mijn werkgever me aanbood om dan hbo-v te doen, heb ik eerst even getwijfeld. Ik had voor mijn gevoel al heel veel geleerd op hbo-niveau. Moest ik dat nou allemaal opnieuw doen? Tijdens een gesprek met NHL Stenden werd me uitgelegd dat bij Flexibel studeren echt maatwerk mogelijk is. Je krijgt natuurlijk niet zomaar vrijstellingen, je moet echt nog wel even aan de slag, maar het kan allemaal wel een stuk sneller.”

“Normaal gesproken werk ik vier dagen per week, maar nu ga ik één van die dagen naar school. Mijn werkgever faciliteert dit en betaalt ook mijn opleiding. Inmiddels loop ik een jaar voor op mijn studie. Het gaat gesmeerd! Mijn kinderen zijn het huis uit en ondanks mijn drukke baan als pijn- en palliatief consulent heb ik genoeg tijd voor mijn studie. Werken in de zorg betekent echter date soms ook hectisch kan zijn, dat hebben we allemaal kunnen zien toen het coronavirus door ons land raasde. Dan is het fijn en bovendien belangrijk dat ik mijn studie even on hold kan zetten. Studiegenootjes die in de verpleging werken, hebben dit ook gedaan.”

“Wat ik zo fijn vind aan deze manier van studeren is de vrijheid. Je kunt je eigen plan trekken en krijgt daarbij genoeg hulp. Het contact met mijn studiecoach is heel laagdrempelig, ik kan haar zo een mailtje sturen of een afspraak met haar maken. Als ik deze studie heb gehaald, ben ik veel breder inzetbaar dan ik nu ben. Het vergroot mijn kansen op de arbeidsmarkt enorm. Ik kan met dit diploma bijvoorbeeld ook bij de GGZ en in de maatschappelijke zorg aan de slag. Hopelijk heb ik het niet nodig, maar die mogelijkheden geven me wel een gerust gevoel.”