Matthijs Wind

Student Ad Commerciële Economie

Matthijs Wind, student Associate Degree Commerciële Economie, zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding. De mogelijkheid om twee jaar te studeren, de overzichtelijkheid en de persoonlijke benadering van de hogeschool in Emmen spraken hem erg aan.

matthijs-wind

”Een perfecte combinatie van theorie en praktijk”

Waarom Commerciële Economie?

Na mijn mbo opleiding Marketing en Communicatie aan het Drenthe College heb ik bewust voor de Ad Commerciële Economie NHL Stenden Hogeschool gekozen. De opleiding sluit goed aan en na twee jaar Ad-opleiding kan ik de balans opmaken om te kijken of ik nog verder wil met de bachelor of dat ik aan het werk ga. Het ondernemende karakter van de opleiding sprak mij ook aan.

Mijn ervaringen

Ik vind het mooi dat we de geleerde theorie ook direct in praktijkopdrachten kunnen uitvoeren. Wij krijgen dus niet alleen “droog” theorie, maar leren deze ook toe te passen. Deze opdrachten worden in projectgroepen uitgewerkt en daarbij zoeken wij als groep naar mensen uit het bedrijfsleven die ons kunnen adviseren. Wij werken met onze klas twee keer per week bij Growing Emmen. Dit is een netwerk van ondernemende mensen in Emmen en op deze manier kan ik al tijdens mijn studie werken aan het opbouwen van een groot netwerk. Een perfecte combinatie van theorie en praktijk.

Tijdens mijn studie werk ik ongeveer 12 uur per week als verkoper in een detailhandel bedrijf. Het aantal uren werken valt goed te combineren met mijn studie, maar dit is voor mij wel het maximum. De studie gaat voor, want ik bouw aan mijn toekomst!

Ik weet nog niet helemaal zeker of ik na het behalen van mijn Associate Degree diploma door wil studeren aan de bachelor of aan het werk ga. In toekomst zie ik mijzelf een marketingfunctie bekleden.

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad Commerciële Economie.