Meinte Meinsma

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Je komt er zonder papiertje ook maar het is een mooi bewijsstuk van je denkniveau”
Meinte Meinsma
student Bedrijfskunde

Op je 16e bij een bedrijf binnenkomen als productiemedewerker en zestien jaar later onderdeel van het management zijn. Waar zie je dit nu nog? Meinte Meinsma deed het bij teeltbedrijf QLP Nederland met veel plezier. Maar het ontbreken van een hbo-diploma bleef toch een dingetje. Daarom begon hij aan de deeltijdstudie Bedrijfskunde.

Ik werk al jaren in een teeltbedrijf en heb inmiddels alle lagen van het bedrijf doorlopen. Ik begon als productiemedewerker en zit inmiddels in het management. Een hele verandering, met hele mooie stappen. Omdat ik het werk met veel plezier deed, voelde ik de noodzaak van een diploma niet. Tot het bedrijf een paar jaar geleden in de verkoop ging en daarmee ook de HR werd geprofessionaliseerd. Een nieuwe collega zei toen: ‘leuk dat je dit soort functies bekleedt, maar je hebt geen opleiding gedaan. Daar gaan we verandering in brengen’. En dat hebben we gedaan. Ik ben in 2018 met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde begonnen en hoewel ik er een schop onder mijn kont voor nodig had om te starten, vind ik het de beste keuze ooit.”

Sterk thuisfront

“Mijn gezin zie ik als een sterk thuisfront, en dat vind ik heel belangrijk. Want de keuze voor een studie is in mijn ogen niet eentje die je alleen maakt, maar iets wat je samen doet. Het heeft invloed op het hele gezin. Je hebt de support van thuis nodig. Mijn vrouw zei het laatst ook heel mooi: ‘Als dit is wat je graag wilt, dan gaan we er voor.’ Met de nadruk op we. Dat vind ik sterk. Daarnaast hebben we ook nog hulp vanuit de familie en een oppas voor de kinderen. Dat is allemaal goed en strak ingericht, waardoor er ook ruimte is om te studeren.”

“Ik heb een goed stuk verstand meegekregen, maar dat niet altijd ten volste benut. Ik ben zelf als zestienjarige in de tuinbouw gaan werken en in het bedrijf doorgegroeid. Heb mijn carrière echt op de werkvloer gemaakt. Je komt er zonder papiertje en op latere leeftijd ook echt wel maar ik merk nu dat het echt wel een mooi bewijsstuk is van je denkniveau. Ik krijg voldoening van het halen van studiepunten, en door de lesstof snap ik mijn eigen werk ook weer beter. Ik zou mensen die twijfelen om met een studie te beginnen naast werk en gezin mee willen geven dat die twijfel niet nodig is. Met een juiste planning en indeling kom je een heel eind.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Bedrijfskunde deeltijd.