Niels Remigius

Student Communicatie

Niels Remigius wilde in het buitenland studeren. Hij overwoog eerst naar België te gaan, maar ontdekte toen dat hij ook naar Hong Kong kon gaan.

”Mijn half jaar in Hongkong was heel vet. Het was een totaal andere wereld, en toch vrij westers.”

“Voordat ik aan de opleiding begon, had ik er nooit aan gedacht tijdens mijn studie naar het buitenland te gaan. Maar in het eerste jaar kreeg ik het vak interculturele communicatie, waarbij we Chinese studenten ontmoetten die op uitwisseling waren in Leeuwarden. In mijn tweede jaar van Communicatie mocht ik twee weken naar Guangzhou voor een tegenbezoek. Op het programma stond ook een tripje naar Hongkong, maar dat ging niet door, vanwege de grote studentendemonstraties daar. Toch wilde ik er heel graag nog een keer heen.

Hongkong

In jaar drie kun je een half jaar in het buitenland studeren, Ik heb nog even overwogen om naar België te gaan, maar toen ik zag dat NHL Stenden ook samenwerkt met Hongkong, dacht ik: dit is een kans. Het was nog heel spannend: er waren acht gegadigden, en maar vier plekken. Gelukkig werd ik ingeloot, en lukte het me ook nog om een beurs te krijgen.

Mijn half jaar in Hongkong was heel vet. Het was een totaal andere wereld, en toch vrij westers. De studenten kwamen overal vandaan: Turkije, Mexico, Canada, Colombia, Zuid-Korea. We ondernamen heel veel dingen spontaan. Ik ben impulsief op reis naar Indonesië gegaan, dat had ik in Nederland nooit gedaan, afstanden waren daar minder belangrijk.

Keuzevakken

Je hoort weleens dat studenten op uitwisseling niet altijd even hard studeren, maar ik heb veel geleerd. Ik kon zelf mijn vakken kiezen. Vooral Documentary Making vond ik leuk, daarvoor hebben we een documentaire gemaakt over een lokaal speciaalbiertje in Hongkong. Die film staat ook op YouTube.” 

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Communicatie.