Patrick Luchies

Alumnus AD ICT-Beheer / Student Informatica

Patrick Luchies, alumnus Associate Degree ICT-Beheer, is na het behalen van de tweejarige hbo opleiding doorgestroomd in de Bachelor Informatica. Patrick bevindt zich momenteel in het vierde jaar van de studie en gaat binnenkort starten met zijn afstuderen.

patrick luchies

”Met het Ad diploma op zak kon ik doorstromen naar de bachelor Informatica.”

Waarom Associate Degree ICT-beheer?

Na mijn ICT opleiding aan het mbo wilde ik doorstuderen, maar wist niet of een vierjarige opleiding haalbaar voor mij was. Ik koos daarom voor de Ad-opleiding. Met het Ad diploma op zak kon ik doorstromen naar de bachelor Informatica. Zo heb ik met twee jaar extra alsnog een volledige hbo-diploma.

Mijn ervaringen

Aan het begin van de studie was het voor mij wel wennen, met name de hoeveelheid leerstof die ik moest verwerken, vond ik lastig. Door de goede begeleiding en door betrokken docenten is dit toch gelukt. Het in groepen werken aan projecten zorgt ervoor dat je niet alleen leert van de docent, maar ook van de medestudenten. Zij hebben soms kennis over onderwerpen waar je zelf nog niet zo in thuis bent. Tijdens het maken van projecten word je vrij gelaten in hoe je het project wilt invullen.

Naast mijn studie werk ik enkele uren per week als functioneel beheerder voor de hogeschool. Dit is voor mij goed te combineren, want ik kan mijn uren hiervoor zelf inplannen en op deze manier kan ik ook mijn ervaringen in de praktijk toepassen.  

Ik ben nu mij aan het oriënteren op een Master die gericht is op Cyber Security. Wellicht dat ik dit wil combineren met een baan in de netwerk beveiliging, want op dit moment ben ik al gecertificeerd als hacker.

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad ICT-Beheer