Algemene afbeelding testimonials

Pieter de Jong

Student International Teacher for Secondary Schools (ITESS)

Pieter de Jong (21), student International Teacher Education for Secondary Schools (ITESS), kan zijn liefde voor reizen combineren met werken. Op dit moment loopt hij stage in Ljubljana (Slovenië), waar hij zijn opleiding vertegenwoordigt.

Algemene afbeelding testimonials

”Mijn passies lesgeven en reizen komen samen op deze opleiding”

Lesgeven over de hele wereld

“Ik hou van een uitdaging. Ik vind het belangrijk en super interessant om de juiste manier te vinden om kinderen iets te leren. Ik heb altijd al van reizen gehouden en ook presenteren heb ik nooit als een probleem gezien. Op het mbo ging ik vaak langs scholen om te vertellen over mijn opleiding en dit vond ik één van de leukste dingen om te doen. Daardoor kwam ik al gauw bij de opleiding International Teacher Education for Secondary Schools. Mijn passie voor lesgeven samen met het internationale gedeelte spreken mij in de opleiding echt aan.”

De praktijklessen hebben me goed voorbereid op mijn stage

“De opleiding biedt veel mogelijkheden om te ontdekken waar je les wil geven, door de stages. Op dit moment loop ik tien weken stage in Ljubljana. Hier zie ik kinderen van allerlei culturen en landen. Om goed met deze kinderen te kunnen communiceren en de verschillende culturen te kunnen overbruggen, krijgen we democratisch burgerschap en educational studies. Deze vakken leren ons veel over de verschillende culturen en mensenrechten, waardoor ik goed weet hoe ik de verschillen kan overbruggen. Door de projecten weet ik goed hoe we lessen moeten ontwerpen. Zo hebben we een keer een project gehad waarbij we het lesmateriaal aan de leerlingen van een internationale school mochten voorleggen. De leerlingen gaven feedback, waardoor wij veel konden leren. Nu weet ik hoe we leerlingen kunnen motiveren om nieuwe dingen te leren, waar ik ook veel aan heb tijdens mijn stage.”

De opleiding zit vol ontdekkingen

“De opleiding is nog erg nieuw, waardoor we nog veel ontdekken. Vanuit de opleiding doen we veel excursies. Zo zijn we naar andere scholen geweest om te kijken hoe zij lesgeven zodat we het kunnen vergelijken en er dingen van kunnen leren. Ook zijn we naar musea geweest om meer te leren over cultuur. Doordat de opleiding nieuw is, is er veel input vanuit ons. Als we een nieuwe organisatie, zoals een studieorganisatie willen opzetten, krijgen we hier alle vrijheid in. Hierdoor kunnen we bijdragen aan de opleiding en tegelijkertijd veel leren over het lesgeven. Samen ontdekken we wat voor leraar we zijn en hoe we lesmateriaal het beste kunnen creëren. Het is echt een opleiding met volop praktijk. Het samenwerken en uitproberen staan centraal om leuke en leerzame lessen te maken voor de leerlingen.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina International Teacher Education for Secondary Schools.