Sarah van Diepen

Afbeelding
Sarah-van-Diepen
“Normaal ben ik de actrice, hier stap ik in de rol van regisseur.”
Sarah van Diepen
student Ad Creative Media Professional

Na de mbo-opleiding Filmacteur in Amsterdam vond Sarah van Diepen (22) weinig vastigheid in acteerwerk. Toch is het haar passie hierin verder te gaan. Ze besloot haar expertise uit te breiden met de Ad-opleiding Creative Media Professional. Zo leert ze ook andere kanten van het vak kennen én doet ze nuttige connecties op in de mediawereld.

“Als kind deed ik al graag mee aan musicals en ik wilde altijd al actrice worden. Het plan om een acteeropleiding te doen stond dus al snel vast. Via die opleiding rolde ik in het stemacteervak: ik spreek stemmetjes in voor kinderseries en -films. Mijn eerste klus was Minininja’s voor Disney XD en later ook een Barbie-film voor Netflix. Een droom kwam uit, want als kind was ik dol op Barbies! Dit werk wil ik altijd blijven doen, maar het is helaas niet fulltime mogelijk, het blijft bij kleine klusjes. Toch is het nog steeds mijn passie om verder te groeien in het film- en stemacteren. Ik hoop dat deze opleiding mij kansen biedt om bij bedrijven binnen te komen, via de connecties die ik hier opdoe.”

Stap in een andere rol

“Naast het uitbouwen van mijn netwerk wil ik ook andere aspecten van de filmwereld leren kennen. Als filmacteur moet je bijvoorbeeld vaak audities doen. Dat is soms net een vleeskeuring: wie past het beste bij een rol? Mijn idee is nu om stage te lopen bij een castingbureau. Zo kan ik meemaken hoe het er achter de schermen aan toegaat bij audities, hoe het is voor degenen die de acteurs beoordelen.”

“Een andere nuttige ervaring is de audiovisuele productie die we nu maken. In groepjes mogen we zelf bepalen wat we creëren. Het kan van alles zijn, zoals een promotievideo voor een bedrijf of een documentaire. Wij besloten een videoclip te maken. Normaal ben ik de actrice, maar hierbij stap ik in de rol van regisseur. Vanuit dat perspectief leer ik nu hoe regisseurs naar hun acteurs kijken.”

Proef van verschillende mediavormen

“Als je twijfelt welke media-opleiding je wilt doen, is dit een goede keuze, omdat het zo breed is. Je krijgt wat mee van allerlei kanten van het mediavak. Ik heb bijvoorbeeld nooit de ambitie gehad om magazines in elkaar te zetten, maar toen we dat deden in het semester Publishing bleek ik het erg leuk te vinden. Ik maakte een magazine over inspirerende vrouwen en werkte een artikel uit over hoe de vrouwenzorg in Nederland beter kan. Tijdens een semester sluit alles wat je leert aan bij zo’n project. We kregen workshops interviewen, op Blackboard stonden filmpjes over werken met InDesign, en je werkt in ateliers aan je product, waar docenten rondlopen om je te helpen. Het bleek heel leuk om me op deze manier creatief te uiten en ik kreeg hiervoor zelfs een 8,8.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad Creative Media Professional.