Sigrid

Afbeelding
ervaringsverhaal-sigrid.jpg
“Als ik de opleiding in één woord zou moeten omschrijven, zou dat zeker ‘veelzijdig’ zijn.”
Sigrid
Student Communicatie

Hi ik ben Sigrid en ik ben tweedejaars Communicatiestudent. De opleiding Communicatie is een ontzettend brede opleiding, waarin je verschillende kanten van het vak ontdekt. Ik heb altijd een liefde voor creativiteit gehad en het was mijn doel om deze creativiteit te combineren met verschillende facetten van het communicatie vak.

Ik kan vertellen dat deze opleiding je dit absoluut biedt en je jezelf op verschillende manieren ontwikkelt. Deze opleiding is voor creatieveling, strategen en alles wat daartussen zit. Je ontwikkelt je op verschillende vlakken, wat een waardevol element is voor de toekomst. Ben je vooral een creatieveling? Dan leer je ook de strategische kant van jezelf kennen. Ben je vooral een strateeg? Dan wordt ook de creatieveling in jou naar boven gehaald.

Tijdens deze opleiding werk je zowel individueel als in groepen aan projecten. Deze opdrachten zijn met échte opdrachtgevers, wat voor mij een hele leerzame werkwijze is. Hierdoor leer je niet alleen hoe je dat bepaalde element van het communicatie vak uitvoert, maar ook hoe je juist communiceert met de opdrachtgever. Soms is het spannend, maar het is vooral een leuke uitdaging! Je leert hierbij van je docenten, projectgenoten én de opdrachtgever. Ik vind dat dit je al goed voorbereid op je stage. De opleiding is overigens erg betrokken bij de voorbereiding op stages/minors. Er wordt tijdig uitgebreid informatie aan je gegeven en docenten zijn erg betrokken bij elke student. Het contact met de docenten is informeel, wat zorgt voor een goede en ‘laid back’ sfeer. Een erg leuke manier van leren, vind ik zelf.

Ondanks de onwerkelijke situatie die nu gaande is, is er goed nagedacht over online lesmogelijkheden. Zo worden we op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en krijgen we online lessen waarin we elkaar weer kunnen zien/spreken. Door dit luchtig te houden blijven de lessen leuk, wat zorgt voor een gezonde dosis motivatie. Nog steeds is er die persoonlijke aandacht, waarbij er oprechte interesse is in hoe het met je gaat. Ik mis het contact dat ik op school had natuurlijk, maar desalniettemin gaat de thuisstudie goed.

Al met al kan ik zeggen dat ik het naar mijn zin heb op de opleiding. Zo startte ik aan deze opleiding als een creatieveling, maar heb ik die strategische kant van mezelf inmiddels ook zéker ontdekt. Als ik de opleiding in één woord zou moeten omschrijven, zou dat zeker ‘veelzijdig’ zijn.