Simon Broersma studeerde een half jaar in Ierland

Student International Business

“De opleiding is een goede mix van theorie en praktijk. Elk jaar doe je een project dat nauw samenhangt met de vakken die je krijgt. Je werkt daarbij in kleine groepen zodat je ook leert samenwerken. In het eerste jaar hebben we een marketingplan gemaakt voor een praktijk voor de begeleiding van fysiotherapeuten. Het ging daarbij om de vraag hoe we de doelgroep studenten konden interesseren voor fysiotherapie. We hebben een compleet marketingplan gemaakt met een nieuwe strategie, communicatieplan en planning.”

Simon Boersma

”Internationale contacten maken de opleiding voor mij aantrekkelijk.”

Ierland

“Kenmerkend voor de opleiding is dat je een half jaar in het buitenland studeert. Spannend en leuk. Ik heb ervoor gekozen om in het vierde jaar naar Ierland te gaan. Dat is voor mij een kans om mijn Engels te verbeteren. Tijdens dat half jaar doe je namelijk alles in het Engels. Internationale contacten maken de opleiding voor mij aantrekkelijk. Zo ben ik al op taalcursus geweest in het Spaanse Salamanca. Volgend jaar gaan we voor een excursie nog een midweek naar het buitenland.”

Pittig

“De combinatie van talen en marketing maakt het wel een pittige studie. Je krijgt de talen op een hoog niveau. En voor vakken als marketing en bedrijfskunde moet je stevig studeren. Maar als je zoals ik later in een bedrijf wil werken dat gericht is op export heb je én talen én de economische vakken hard nodig.”