"Ik zit in het laatste jaar van de opleiding en loop stage bij het Wereld Natuur Fonds. Ik wist zeker dat ik voor een organisatie wilde werken die iets goed doet voor de wereld of de natuur. Ik nam contact op met het WNF Nederland en werd aangenomen. Mijn eerste taak was om het WNF Nieuwjaarsevent te organiseren. De opdracht was om dit evenement zo goed mogelijk neer te zetten. Doelgroeponderzoek, Design Thinking, storytelling, maar ook het regelen van gastsprekers, een locatie en geschikte host hoorde er allemaal bij. Van A tot Z een event bedenken en uitvoeren geeft voldoening, zeker wanneer de reacties overwegend positief zijn. Momenteel ben ik bezig met het organiseren van een groot evenement voor donateurs. Het leuke is dat ik helemaal vrij ben in hoe ik dingen aanvlieg. Dat geeft me de mogelijkheid om wat ik geleerd heb in de praktijk te brengen.”
Creatieve opleiding
“De opleiding leert je namelijk echt creatief denken. Een van de eerste opdrachten was het bedenken van een eigen concept voor een nieuwe attractie voor Disney. Je leert om niet alleen een event te organiseren maar ook een verhaal te vertellen. Er wordt ook op een andere manier lesgegeven dan ik gewend ben. Vakken zoals managementvaardigheden en economie worden opgenomen in projecten zodat je het direct kunt toepassen. Zo kregen we bijvoorbeeld de opdracht om een horecazaak in Lauwersoog op de kaart te zetten. Je bedenkt hiervoor een plan en voert het ook uit. Dat is super leerzaam.”
Real-life projecten
“Tijdens de opleiding ben ik terecht gekomen bij projectbureau 03 Leeuwarden. Hier heb ik mede The Green Alert opgericht; een team met studenten die zich inzet voor duurzaamheid. Met dit team heb ik een plan gemaakt voor het inzetten van ludieke acties op scholen tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Het concept werd omarmd, waarop Circulair Friesland mij vroeg om het ook daadwerkelijk te organiseren. We bedachten de Frisian Trojan horse. Een 5 meter hoog paard gemaakt van afval dat door de grachten van Leeuwarden voer om aandacht te vragen voor het plasticprobleem. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen de opleiding. Je moet ze alleen wel zelf aangrijpen.”
Thailand
“Zo kwam ik via de minor Community Based Tourism in een leefgemeenschap in Thailand terecht. Dit zijn communities die afgezonderd leven. Zo’n gemeenschap heeft vaak nog traditionele leefgewoontes. Dat kan interessant zijn voor het toerisme in zo’n land. Vanuit onze campus in Bangkok leerde ik over de leefgewoontes van een community. Daarna verbleef ik drie weken bij een gemeenschap in het oosten van Thailand in een mangrovebos. De omgeving was prachtig. Met een bootje voeren we door het bos om vis te vangen terwijl daar 's avonds prachtige vuurvliegjes om ons heen vlogen. Met deze ervaringen hebben we een programma voor toeristen opgesteld.”
Wildlife Management
"Ook heb ik drie maanden Wildlife Management gestudeerd in Zuid-Afrika. Dit is de meest unieke minor die er is. Je leeft in de middle of nowhere tussen de wilde dieren in een hutje. Ik heb hier gezien en ervaren hoe je zo’n national park als Het Kruger Park runt. Hoe organiseer je dit. Welke dieren kunnen met elkaar leven en welke niet. Hoe creëer je inkomsten? Een hele leerzame en bijzonder ervaring. Dan zit je aan het zwembad en loopt er ineens een giraffe voorbij.”
Sfeer
“De sfeer bij Leisure & Events Management is top, er lopen veel open-minded en creatieve mensen rond. De internationale mogelijkheden zijn eindeloos. Het is echt een hele positieve en prettige omgeving om te studeren, echt een soort community. Ik ga er dan ook met veel plezier heen. Eerlijk gezegd voelt het voor mij helemaal niet alsof ik naar school ga.”