Stefan Hop

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Mijn studie was niet alleen toen, maar ook nu een motivatie die mij helpt om mijn ambities waar te maken.”
Stefan Hop
alumnus Ondernemerschap en Retailmanagement duaal

Stefan Hop (33), rayonmanager Lidl Achterhoek, volgde de duale studie Ondernemerschap en Retailmanagement aan NHL Stenden Hogeschool en plukt hier vandaag de dag nog altijd de vruchten van: “Ik heb mij sinds mijn studie ontwikkeld van teamleider tot rayonmanager. Daarbij gebruik ik mijn in de studie opgedane managementskills nog dagelijks.

“Toen ik de opleiding begon werkte ik naast mijn studie 40 uur in de week als afdelingsmanager bij de C1000. Het vraagt veel van je en ik vond het pittig. Ik was goed in mijn eigen tijd indelen en had een doel voor ogen, dit motiveerde mij enorm. Mijn stip aan de horizon was het runnen van mijn eigen filiaal. Deze rol leek mij op het lijf geschreven omdat ik de dynamiek en persoonlijk contact met personeel en de klanten fantastisch vind.”

Het voordeel van duaal

“Aan het einde van mijn studie maakte ik de transitie van C1000 naar Albert Heijn mee. Deze opdracht uit de praktijk paste goed bij mijn studie. Mijn focus lag toen op de bereidheid van het personeel om met dergelijke veranderingen mee te gaan. In deze periode heb ik dan ook veel kennisgemaakt met rollenspellen door situationeel leiderschap toe te passen. In mijn dagelijkse werk als rayonmanager spreek ik veel supermarktmanagers, deze skills pas ik dus nog steeds handig toe. Dit vind ik ook een groot voordeel van duaal onderwijs. Al tijdens mijn studie heb ik een professionele ontwikkeling doorgemaakt door letterlijk te leren uit de praktijk.”

Nog meer mogelijkheden

“Kort na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken als storemanager bij Texaco. Ik kwam er daar achter dat mijn hart toch thuishoort in de supermarktbranche want ik begon de diversiteit en de complexiteit van deze branche te missen. Gelukkig werd ik door Lidl benaderd, waar ik begon als assistent supermarktmanager en opklom tot supermarktmanager. Dat was mijn stip op de horizon én die werd nog meer verreikt doordat ik in relatief korte tijd de kans kreeg in meerdere filialen te werken.. Ik ben nu rayonmanager en ik heb dagelijks contact met de supermarktmanagers. Samen met hen kijk ik naar omzetontwikkeling, conversies en het personeel. Omdat ik uit persoonlijke ervaring weet dat een studie enorm kan motiveren, juich ik dit ook bij het personeel alleen maar toe. Mijn studie was niet alleen toen, maar ook nu een motivatie om mijn ambities waar te maken..”