Stijn

Afbeelding
ervaringsverhaal-stijn.jpg
“Tijdens mijn stage heb ik mij grotendeels bezig gehouden met maken van content voor de social media.”
Stijn
Student Communicatie

Mijn naam is Stijn. Ik zit in het derde jaar van de opleiding communicatie en volg momenteel de minor Online Journeys aan het NHL Stenden. Het eerste halfjaar mocht ik beginnen aan mijn derdejaars stage. Het is momenteel lastiger om je stage te regelen. Daarom wil ik aan de hand van mijn verhaal, meer informatie geven over hoe dit allemaal in zijn werk gaat en wat je ervan kan verwachten.

Ik heb in het eerste halfjaar van het derde jaar stage gelopen bij de gemeente Leeuwarden. Dit duurde in totaal 17 weken. Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je aan een stage kunt komen. Als ik naar mijzelf en naar mijn studiegenoten kijk, is het de meeste studenten via Blackboard gelukt om aan een stageplek te komen. Elk jaar worden er vanuit de opleiding vacatures geplaatst van bedrijven die communicatie stagiaires nodig hebben. Natuurlijk mag je ook bij een bedrijf solliciteren dat niet op die lijst staat. Dan moet je wel even bij de opleiding checken of het bedrijf aan de voorwaarden voldoet.

Ik ben mij gaan verdiepen in verschillende bedrijven en heb mijn CV en motivatiebrief naar mijn favoriete bedrijven gestuurd. Na een aantal sollicitatiegesprekken, was voor mij de keuze vrij snel gemaakt. Voor mij had de gemeente Leeuwarden de voorkeur.

Nu hoor ik jullie al denken: ‘’Bij een gemeente stagelopen, dat lijkt mij helemaal niks. Alleen maar die saaie ambtenaren, daar heb ik niks mee’’. Toen ik in eerste instantie reageerde op die vacature, dacht ik ook niet dat dit mijn stageplek zou worden. Alleen tijdens het sollicitatiegesprek kwam er vrij snel naar voren dat ik enorm veel vrijheid zou krijgen. Dit bleek ook waar, want tijdens mijn stage heb ik mij grotendeels bezig gehouden met maken van content voor de social media van de gemeente Leeuwarden. Hierbij heb ik vooral veel video’s gemaakt. Elke week waren er wel een stuk of drie filmpjes die gemaakt en bewerkt moesten worden.

Ik vond mijn stage vooral leuk, omdat ik op veel verschillende plekken terecht ben gekomen, waar ik anders niet zou komen. Zo heb ik meerdere keren video’s opgenomen met burgemeester Buma. Dit vond ik heel gaaf en dat had ik zonder mijn stage nooit meegemaakt. Ook heb ik een kijkje mogen nemen op het terrein waar het nieuwe Cambuur stadion komt. Hier mag nog niemand komen, terwijl ik al kon zien waar de middenstip en de goals komen te staan.

Deze tijd blijft lastig voor ons allemaal, dus ik hoop dat mijn verhaal wat meer duidelijkheid heeft gegeven voor studenten die binnenkort stage moeten lopen. Mijn tip is om met medestudenten te praten en het erover te hebben hoe zij over stagelopen denken. Houd het nog even vol en alvast veel succes met jullie stage!