Sven Lassche

Sven Lassche

Student Ondernemerschap & Retail Management

Sven Lassche (22), student Ondernemerschap en Retailmanagement, vertelt vol passie over zijn studie waarmee hij studeren en werken bij LuxeTenten combineert.

Sven Lassche

”Hoe meer moeite je ergens voor doet, hoe meer je ervoor terugkrijgt.”

Ondernemerschap is Sven met de paplepel ingegoten. Zijn opa en oma hadden een bedrijf in de groenvoorziening dat is overgenomen door zijn vader. Sven had andere plannen dan het overnemen van het familiebedrijf. Zijn interesses lagen elders, ook al was dit best een zoektocht.

Werken en studeren

“In het tweede leerjaar heb ik kennis gemaakt met het werkveld in combinatie met mijn studie. Ik zocht een bedrijf waar ik van alle facetten wat mee kon pakken, dus niet alleen marketing en sales maar ook een stukje productie en HR. Dat doe ik nu bij het bedrijf LuxeTenten, die als trendsetter binnen de recreatiemarkt wordt gezien. Ze zitten over de hele wereld en werken met dealers en agenten.

Contact met buitenlandse klanten

“Met mijn werkcoach en studiecoach van de opleiding maakte ik een planning om gedurende het jaar wat mee te kunnen nemen van alle afdelingen. Mijn eerste klus was meedenken en -werken aan een nieuwe commercial voor het bedrijf. Daarna werd ik al vrij snel benaderd door de afdeling sales om mee te gaan op zakenreis naar Italië. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de internationale sales en het eerste aanspreekpunt voor de klant. We zitten over de hele wereld, zo ben ik namens het bedrijf naar Vietnam geweest voor een beurs samen met een collega uit Singapore. De cultuurverschillen merkte ik vooral in de opmaak van een offerte. Zo is het in Israël gebruikelijk om een hoge prijs te offreren met een hoge korting. Dit is in Duitsland helemaal niet gebruikelijk, want je hebt toch gewoon een goed product?”

Je leert anders naar een bedrijf te kijken

“De opleiding geeft je geen concrete opdrachten mee, maar werkt met thema’s zoals productiviteit en change management. LuxeTenten is een jong bedrijf welke in korte tijd enorm is gegroeid en dat zag je terug in de structuur van de organisatie. Ze hadden bijvoorbeeld nog geen CRM-systeem en dat heb ik, passend bij het thema productiviteit, voorgesteld. Tijdens mijn tweede semester werd het bedrijf overgenomen, het thema change management paste hier uitstekend bij. Eén van mijn adviezen was om het eventuele CRM-systeem hier ook te gebruiken, om kennis van de klant te bundelen. Daarnaast geeft mijn werkcoach veel ruimte om te ontwikkelen. Zo gaf ik ooit eens aan dat Noord-Amerika een goede potentiële markt zou zijn. Hier heb ik door koude acquisitie te plegen een mooi aantal contacten weten te generen. Inmiddels hebben we in Noord-Amerika een kantoor. Er liggen ook mooie plannen om hier in mijn vierde jaar af te studeren en te onderzoeken hoe wij de markt in Noord-Amerika nog beter kunnen benaderen.

Persoonlijke ontwikkeling

“Tijdens dit duale jaar heb ik écht ontzettend veel geleerd. Elke twee weken had ik een schooldag waarin we de casuïstiek bespraken. Je kan echt het onderste uit de kan halen en de opleiding geeft je ontzettend veel vrijheid om je eigen studie in te richten. Hoe meer moeite je ergens voor doet, hoe meer je ervoor terugkrijgt, is mijn ervaring.”

Sven is student aan de voltijd bachelor Ondernemerschap en Retailmanagement. Wil je meer weten over de duale varianten van deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina.