Teade Kuipers

Afbeelding
ervaringsverhaal-teade-kuipers
“Studeren én een hobby, dankzij mijn ouders kan het!”
Teade Kuipers
student HBO-rechten

Twee keer in de week sporten, jeugdtrainer zijn én in het bestuur van de vereniging. Een studie combineren met je hobby en ook nog een sociaal leven overhouden, kan dat eigenlijk wel?

“Badminton is voor mij heel belangrijk. Wat ik zo leuk vind, is dat iedereen mee kan doen. Iedereen heeft wel een zwak punt, maar doordat het spel redelijk individueel is, wordt dit minder uitvergroot dan bijvoorbeeld bij voetbal het geval is. Toen mijn jeugdtrainer met pensioen ging, twijfelde ik geen moment. Opeens mocht ik lesgeven aan de jeugdspelers. Dat deed ik één keer per week en af en toe ging ik mee naar grote regiotoernooien. Ook was ik een aantal uur per week werkzaam als secretaris van de vereniging. Soms was het wel lastig om mijn schoolrooster met mijn sportschema te combineren, omdat ik aan beide veel tijd bestede. Gelukkig was het met een goede planning prima te doen!”

Betrokkenheid bij het dorp

“Ik vind het belangrijk om sociaal betrokken te blijven bij het dorp waar ik vandaan kom. Dat is ook de reden dat ik het grootste gedeelte van mijn studie bij mijn ouders woonde. Ik ben eraan gewend dat mensen in het dorp gemoedelijk met elkaar omgaan. Datzelfde gevoel vond ik ook op NHL Stenden Hogeschool, ondanks dat het een grote school is. Voor mijn studie moest ik reizen, daarom maakte ik de afweging tussen (reis)tijd en geld. Mijn ouders waren gelukkig altijd heel flexibel als het ging over de combinatie van mijn studie en mijn hobby; ik kon bijvoorbeeld altijd later aanschuiven bij het eten.

Sporten in Leeuwarden

“Naast sportten in Makkum, sportte ik soms ook in Leeuwarden bij Studentensport. Daar sport je elke week met andere mensen en wist je dus nooit van tevoren wie je tegenstander was. Dan speelde je ineens tegen mensen uit Iran, Duitsland of Thailand. Dat was super vet om te doen! In Azië zijn ze namelijk heel goed in badminton, voor mij een hele mooie uitdaging!”

Kom Langs op de NHL Stenden Ouderavond

Nieuwsgierig geworden en wil je meer persoonlijke verhalen horen van studenten? Of wil je praktische informatie en tips voor het ondersteunen van je kind tijdens de studie? We vertellen je graag meer op de Ouderavond.

Meld je nu aan