teade

Teade Kuipers

4e jaar student HBO-recht

Student Teade Kuipers (23) sport twee keer in de week, is jeugdtrainer bij Badminton Vereniging Makkum én zit in het bestuur van de vereniging. Momenteel zit hij in het vierde jaar van zijn studie HBO-recht. Een studie combineren met je hobby en ook nog een sociaal leven overhouden, kan dat eigenlijk wel?

teade

”Studeren én een hobby, dankzij mijn ouders kan het!”

“Badminton is voor mij heel belangrijk. Wat ik zo leuk vind, is dat iedereen mee kan doen. Iedereen heeft wel een zwak punt, maar doordat het spel redelijk individueel is, wordt dit minder uitvergroot dan bijvoorbeeld bij voetbal het geval is. Toen mijn jeugdtrainer met pensioen ging, twijfelde ik geen moment. Opeens mocht ik lesgeven aan de jeugdspelers. Dat doe ik nu één keer per week en af en toe ga ik mee naar grote regiotoernooien. Ook ben ik sinds vorig jaar een aantal uur per week werkzaam als secretaris van de vereniging. Soms is het wel lastig om mijn schoolrooster met mijn sportschema te combineren, omdat ik aan beide veel tijd besteed. Gelukkig is het met een goede planning prima te doen!”

Betrokkenheid bij het dorp

“Ik vind het belangrijk om sociaal betrokken te blijven bij het dorp waar ik vandaan kom. Dat is ook de reden dat ik het grootste gedeelte van mijn studie nog bij mijn ouders heb gewoond. Ik ben eraan gewend dat mensen in het dorp gemoedelijk met elkaar omgaan. Datzelfde gevoel vind ik ook op NHL Stenden Hogeschool, ondanks dat het een grote school is. Voor mijn studie moest ik reizen, daarom maakte ik de afweging tussen (reis)tijd en geld. Mijn ouders waren gelukkig altijd heel flexibel als het ging over de combinatie van mijn studie en mijn hobby; ik kon bijvoorbeeld altijd later aanschuiven bij het eten.”
 

Sporten in Leeuwarden

“Inmiddels sport ik niet alleen meer in Makkum, maar doe ik dat soms ook in Leeuwarden. Ik vind het leuk om te sporten in mijn eigen dorp, maar merkte dat het ook heel leuk is om nieuwe dingen te proberen. Bij Studentensport sport je elke week met andere mensen en weet je dus nooit van tevoren wie je tegenstander is. Dan speel je ineens tegen mensen uit Iran, Duitsland of Thailand. Dat is super vet om te doen! In Azië zijn ze namelijk heel goed in badminton, voor mij een hele mooie uitdaging!”

Kom Langs op de NHL Stenden Ouderavond

Nieuwsgierig geworden en wil je meer persoonlijke verhalen horen van studenten? Of wil je praktische informatie en tips voor het ondersteunen van je kind tijdens de studie? We vertellen je  graag meer op de Ouderavond woensdag 18 maart! De Ouderavond vindt plaats van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Meld je nu aan