Erwin Kampen

Erwin Kampen liep stage op het Piter Jelles Gymnasium in Leeuwarden

Placeholder

”Aardrijkskunde is een spectaculair vak.”

Lesgeven is geweldig

“Tijdens je stage in het laatste jaar ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor je eigen klassen en de lessen die je geeft. Voor mij was deze stage een natuurlijk vervolg op de vele stages die je al loopt tijdens de opleiding. Stap voor stap krijg je steeds meer verantwoordelijkheid. Lesgeven is in mijn ogen een geweldig vak: je gaat intensief om met jongeren, je hebt vrijheid én je kunt je eigen draai aan de lessen geven.”

Alles behalve saai

“Ik vind het een fantastische uitdaging om jongeren enthousiast te maken voor aardrijkskunde. Het is een spectaculair vak. Vulkanen, tornado’s en overstromingen: het is alles behalve saai. Tijdens mijn stage heb ik zelf een reader geschreven over het Midden-Oosten. Behalve theorie, staan er verschillende opdrachten in. Om het vak dichterbij de leerlingen te krijgen, heb ik een militair die in Afghanistan werkte als gastspreker geregeld. Het is leuk om met je eigen creativiteit een vak aantrekkelijker te maken voor jongeren.”

Goede mix

“De opleiding Leraar Aardrijkskunde is een goede mix van vaktheorie en voorbereiding op de beroepspraktijk. In het eerste jaar loop je meteen al stage. Ik merkte dat ik door mijn vorige stages en de vakken op het gebied van onderwijs en aardrijkskunde, mijn werkplekstage zonder veel moeite doorliep en vooral kon genieten van het lesgeven.”