Hoe lossen we de watercrisis op?

De veilige grenzen van het milieu voor onze planeet worden op allerlei manieren overschreden. Bijvoorbeeld door watertekorten, klimaatverandering, stikstof etc. Het lukt ons niet onze vervuiling en verspilling voldoende te stoppen. Welke stappen kunnen we vandaag zelf zetten naar een eerlijke en schone wereld? Zijn duurzaamheid en eerlijkheid met elkaar verbonden? In deze lezing zal professor Buisman verschillende visies verbinden aan het thema duurzaamheid.

Ondanks al onze nieuwe innovaties en maatregelen. Er moeten grote dingen gebeuren, maar dat lukt ons niet. We zijn het niet met elkaar eens hoe we verder moeten, mede dankzij de cultuuroorlog die er gaande is, versterkt door de sociale media. De cultuuroorlog verdeeld ons bijvoorbeeld in mensen die wel of niet geloven dat de klimaatverandering het gevolg is van menselijke activiteiten. We zouden er moedeloos van worden.

Daarom kunnen we ons zo langzamerhand afvragen, moeten we niet eerst zelf veranderen? Professor Cees Buisman neemt ons mee in het gedachtegoed van Ken Wilbur over integraal bewustzijn. In de visie van Ken Wilber neemt ons bewustzijn als mensheid steeds toe. Hoger bewustzijn kan de oplossing zijn voor onze cultuuroorlog als we meer integraal gaan denken. Integraal bewustzijn is een bron van optimisme. Wat het precies is wordt verder uitgediept tijdens de lezing. 

Welke stappen kunnen we vandaag zelf zetten naar een eerlijke en schone wereld? Zijn duurzaamheid en eerlijkheid met elkaar verbonden? In deze lezing zal professor Buisman verschillende visies verbinden aan het thema duurzaamheid.

Programma

  •  19.30u inloop
  •  20.00u start lezing

De lezing is gratis bij te wonen, wel vragen we je je aan te melden voor deze lezing. Meer informatie en aanmelden

cees-buisman

Over Cees Buisman

Prof. Cees Buisman is hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan Wageningen Universiteit en directeur van Wetsus, centrum voor duurzame watertechnologie in Leeuwarden.