HBO-ICT

Financiële ondersteuning voor een deeltijdstudie

Wil jij een deeltijdstudie bij NHL Stenden oppakken? Als deeltijdstudent heb je in de meeste gevallen geen recht meer op studiefinanciering. Daarom zijn er een aantal financiële regelingen en subsidies waar je wellicht gebruik van kunt maken. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Lerarenbeurs

Sta je voor de klas en wil je een bachelor- of masteropleiding gaan volgen?  Dan kun je in aanmerking komen voor de Lerarenbeurs. Deze beurs een voorwaardelijke gift is. Wanneer je 15 studiepunten per jaar haalt, hoef je niets terug te betalen. Sta je niet voor de klas, maar werk je als intern begeleider, zorgcoördinator, ambulant begeleider of remedial teacher? Ook dan kun je in aanmerking komen voor de Lerarenbeurs. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Tegemoetkoming leraren

Wil jij een lerarenopleiding aan een hogeschool of universiteit volgen? Dan kun je de Tegemoetkoming leraren aanvragen. Dit is een gift, die je voor maximaal 24 maanden kunt krijgen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van je inkomen. Hier vind je alle voorwaarden.

Tegemoetkoming onderwijsmasters

Kies jij voor een educatieve master aan een hbo-instelling of universiteit of ga je voor een universitaire lerarenopleiding in een vak waarin een docententekort is? Dan kun je gebruik maken van de Tegemoetkoming onderwijsmasters.

Let op! Je kunt deze tegemoetkoming niet aanvragen als je voor dezelfde opleiding al een Lerarenbeurs krijgt. Benieuwd of jij in aanmerking komt?

Extra studiefinanciering voor leraren in spe

Heb je al een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en wil je nog een kopopleiding tweedegraads leraar doen? Dan kun je een jaar extra studiefinanciering krijgen. Voorwaarde is wel dat de lerarenopleiding aansluit op je vooropleiding.

Subsidieregeling zij-instroom

Heb je een baan in het onderwijs, maar ben je nog niet bevoegd? Of ben je al bevoegd, maar wil je les geven in een ander vak?  Via een zij-instroomtraject kun je binnen twee jaar een (tweede) onderwijsbevoegdheid halen. Scholen kunnen de subsidie zij-instroom gebruiken om dit te financieren. Meer informatie over een zij-instroom traject.

Subsidie korte scholingstrajecten

Werk jij al in het voortgezet onderwijs of wil je hier gaan werken en beschik je nog niet over de juiste lesbevoegdheid? Dan kun je subsidie aanvragen voor een kort scholingstraject. Haal je je bevoegdheid binnen de gestelde tijd, dan is deze subsidie een gift. Hier vind je de voorwaarden.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet is een nieuwe regeling van DUO.  Met het Levenlanglerenkrediet kun je geld lenen om je collegegeld te betalen. Daar verbindt DUO echter wel een aantal voorwaarden aan. Let op! Het Levenlanglerenkrediet is geen gift. Je moet het geleende bedrag na het beëindigen van je studie terugbetalen.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over jouw financiële mogelijkheden om weer te gaan studeren? Neem contact op met ons Studieadviescentrum: studentinfo@nhlstenden.com of kijk op de website van DUO.