Keuzes maken in het donker: gewelddadig verzet ten tijde van oorlog – of toch niet? Met vredesbemiddelaar Fleur Ravensbergen

Hoe komen mensen tot keuzes richting of juist weg van geweld ten tijde van oorlog? De ene broer in Noord Ierland wordt het hoofd van een gewapende groep, de andere werkt voor vreedzame samenleving binnen hun gemeenschap. Sinds 2008 bemiddelt Fleur Ravensbergen in oorlogsgebied. Ze spreekt mensen die vaak zowel dader als slachtoffer zijn. Die zowel verantwoordelijk zijn voor geweld als ook voor het beschermen van de belangen van hun groep of die zich tegen de klippen op inzetten voor vrede. 

Afbeelding
Calender
Datum

woensdag 19 juni 2024

Afbeelding
Tijd
Tijd

Inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee

Afbeelding
Locatie
Locatie

De Beurs (Wirdumerdijk 34, Leeuwarden)

Hoe komen deze mensen tot hun keuzes ten tijde van oorlog en wat zou jij doen? 

– Wie vecht er mee, wie doet er nog een schepje bovenop, wie verzet zich, wie keert de andere wang toe? Wat zegt de geschiedenis en de wetenschap hierover? En kan dit ons helpen om zelf dichtbij onze overtuigingen te blijven als het er echt toe doet? Aan de hand van verhalen uit haar ervaring als vredesbemiddelaar over de hele wereld, en ook met behulp van inzichten uit de wetenschap, onderzoeken we deze vraag in de lezing. 

Aanmelden

Keuzes maken in het donker: gewelddadig verzet ten tijde van oorlog – of toch niet?
Met vredesbemiddelaar Fleur Ravensbergen